"Erdoğan erken seçimle kozu batının elinden aldı!"

SuperHaber yazarı, terör ve güvenlik uzmanı, stratejist Mete Yarar, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclis'in "Seçim ertelensin" çağrısını değerlendirdi. Bu çağrı ile ABD Dışişleri açıklamasını bir arada değerlendiren Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim için 24 Haziran'ı seçerek batıyı allak bullak ettiğini söyledi. Batının seçime yönelik tüm planını 20 aya göre yaptığının altını çizen Yarar, " 20 ay boyunca ateş edeceklerdi" dedi.

Mete Yarar, GZT ve Yeni Şafak'ın dijital ortamdaki canlı yayın programı Güvenli Bölge'de çarpıcı tespitlerde bulundu.

İsmail Halis ile birlikte izleyicilerin sorularına anlık cevaplar veren Yarar, erken seçimle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi'nin açıklamalarına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimi Haziran ayı olarak açıklayarak Batı'nın elindeki kozu aldığını söyledi. 

İşte Yarar'ın programdaki açıklamaları:

 

 

"Planlarını 20 aya göre hazırlamışlardı"

"18 ay belki 20 ay Türkiye'ye ateş edeceklerdi. planlarını 20 aya göre hazırlamışlardı. Bir anda hepsini allak bullak etti. Bugün Avrupa karma meclisi (Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi) ile o mesajı (ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması) birleştirin. Ne dedi, 'Bu kadar erken seçim olmasın. Çünkü adamlar hazırlık değiliz diyor. Biz sizi 18 ay sonrasında yavaş yavaş vuracaktık. 2 aya aldı. Hadi şimdi ne yapacaksanız yapın. Bu sefer kuvvetli yaptıklarında deşifre olacaklar. Ben stratejik anlamda söylüyorum, bir kez daha söylüyorum. Rusya, İran ve Türkiye aynı anda mı kardeşim. Macron diyor ki, 'bizim yaptığımız Suriye savaşındaki son müdahalenin asıl amacı Rusya ile Türkiye arasındaki süreci baltalamak. Arasını açmak' diyor. Kaldı ki, sen için şöyle bir şey duydun mu. 'Seçimler erken olmasın.Biraz daha zaman verin diye bir yerden, birisinin açıklama yaptığını duydun mu?"

"Erdoğan erken seçimle kozu batının elinden aldı!" ile ilgili etiketler Mete Yarar Erdoğan erken seçim AKPM
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.