Erdoğan: El Bab'ın merkezine girdik, bundan sonrası an meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında açıklama yaptı

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Şu anda El Bab gerek bizim tarafımızdan gerekse ÖSO tarafından 4 bir yandan kuşatılmış vaziyatte, güçlerimiz ÖSO tarafından merkeze inmiş vaziyatte. Süreç hızla lehte gelişmeye başladı, merkeze girilmiş vaziyette artık DEAŞ güçleri EL BAB'ı terk etme sürecine girdi bundan sonrası an meselesidir.

Bahçeli'nin Rusya'ya yönelik sözleri

Açıklama karşılıklı yapılmıştır Genelkurmay Başkanları'nın karşılıklı olarak yaptığı açıklama, gerekse bzim Cumhurbaşkanları olarak yaptığımız açıklamalar olayın gerçek boyutudur.

Bu süreç içerisinde bizlerin işleri çok daha hassas çok daha dikkatli şekilde götürme gayretlerimiz var. Zira CIA Başkanı'nın gelişiyle, ABD Başkanı ile yaptığımız görüşme ve bu arzu edilmeyen olay sonrası Putin ile yapmış olduğumuz görüşme hepsi bu hassasiyetinin nerden nereye varmakta olduğunu göstermesi açısından önemli.

Bizim buradaki hedefimiz terörden arındırılmış güvenli bölge için biz bir çalışma yapıyoruz.

Hedef 4, 5 bin km karelik güvenli bölgedir. Bu güvenli bölge ile Suriye'den göçü önlemek orada yerleşim alanları temin etmek hem de bizim kamplarımızdaki insanları kendi topraklarına döndürmek, burada bizim onlara yeni şehirler kurmak gibi bir görevimiz var. Bu düşüncelerimi Trump ile de paylaştım.

Yeni bir süreç başlayacaktır herkes topraklarında yaşayacaktır. 2.nci bir adım da burada uçuşa yasak bölge konusu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anketler geliyor ama asıl anketerin bize akışı araziye çıkışla beraber yoğunlaşacaktır. Ben halkımızın henüz Cumhurbaşkanlığı sşstemini anlama durumuna geldiğine ihtimal vermiyorum. bunu halkımıza mal etmemiz iyice anlatmamız lazım.

PKK ne diyor "hayır" diyor. "Kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır"... Kandil'le hareket edenler ne diyor "hayır" diyor. Benim milletim o KAndil'dekilerle beraber 248 şehidimi şehadete gönderenlerle beraber olmayacaktır.

NUMAN KURTULMUŞ'UN "EL BAB'DAN SONRA FIRAT KALKANI BİTECEK" SÖZLERİ

El Bab'dan sonra durmak yok! Orada iletişim sıkıntısı olabilir, El Bab bizim nihai hedefimiz değildir. Hedefimiz DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesidir. DEAŞ'ıın asıl merkezi El Bab'de değil Rakka...

Orada kalmayacağız o ayrı.

Erdoğan: El Bab'ın merkezine girdik, bundan sonrası an meselesi ile ilgili etiketler Erdoğan bahreyn
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.