Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor!

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma mecburiyeti hiç olmadığı kadar gerekli hale gelmiştir." açıklaması ile vites artırdı. Bugün, Tekirdağ'da AK Parti İl Kongresinde konuşan Erdoğan ekonomi ve hukuk alanında atılacak adımların sinyallerini verdi. "Ekonomide ülkemizin içinden geçtiği dönemi dikkate alarak reform dönemini başlatıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılara da çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı Namık Kemal Stadyumu'na geçti.

Erdoğan, burada AK Parti teşkilatı mensupları ve vatandaşlara hitap etti.

Geçtiğimiz günlerde 2023 hedeflerini Türkiye'ye hatırlatan ve partisine yeniden istikamet veren Erdoğan, Tekirdağ'daki konuşmasında da "reform" müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor!

ÇOK ÖNEMLİ EKONOMİ MESAJLARI

Erdoğan şöyle konuştu;

"Tekirdağ hak ve özgürlüklerin teminatı olan, ekonominin de kıymetini çok iyi bilen bir şehirdir. Küresel düzeydeki sarsıntılar ülkemizi de etkilemiştir. Türkiye'yi vesayetle, darbe ile, kaos ile istedikleri çizgiye getiremeyeceklerini görenler ekonomimize de saldırmışlardır.

Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve işbirliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Amacımızın dünyanın siyasi ve ekonomik bakımdan tarihi bir değişimden geçtiği şu dönemde ülkemizi kalkındırmak olduğunun altını çiziyorum.

Bu çerçevede önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara çekmektir. İstihdamı artırarak vatandaşlarımızın iş ve aş endişelerini ortadan kaldırmak da temel amaçlarımız arasındadır.

Buradan bir kez daha yerli ve uluslararası yatırımcılara süratle yeni yatırımlara başlamaya çağırıyorum." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor! - Resim : 2

ADALET BAKANI GÜL'DEN İŞARET FİŞEĞİ SONRASI İLK AÇIKLAMA...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu mesajları sonrasında yerli ve yabancı yatırımcılara güven mesajı verdi. Abdulhamit Gül katıldığı bir sempozyumda şu değerlendirmeleri yaptı:

İŞ DÜNYASINI DİNLEYECEĞİZ

(Yerli ve yabancı yatırımcılar için hukuk güvenliği konusunda yeni bir reform gündemde mi?) Hukukun güvenilirliği ekonominin de güvenilirliğini destekliyor, iç içe geçmiş bir konumda. Bu konuda daha fazla güvence nasıl olur, yakın zamanda iş dünyasının bu konudaki beklentilerini de Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte dinleyeceğiz. Adaletin tecellisi hem yerli hem yabancı yatırımcı için çok önemli.

Aslolan adaletin yerine gelmesi. Hâkim ve savcılardan beklentimiz, ‘Kim ne der, ne düşünülür’ şeklinde değil, ‘Dosya ne der, Anayasa ne der, hukuk ne der’ şeklinde. Aslolan bu konuda, yani güncel meselelerden uzak bir şekilde hukukun, adaletin tesisi. Bu hususlarla alakalı HSK’nin ilke kararları var.

YARGI BİRİLERİNİN DEDİĞİNE BAKMAZ

Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun, bizim yargıçlardan, yargı mensuplarından beklediğimiz budur. ‘Şu ne der, bu ne der, adliyeye gelen insan şöyle telkinde bulundu, şu nasıl bakar, nasıl değerlendirir, bu konjonktüre uygun mu?’ Arkadaş, yargı konjonktüre bakmaz, yargı hatıra bakmaz, yargı birilerinin dediğine bakmaz. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa’ya bakar. Bizim beklentimiz budur. O yüzden adalet yerini bulsun, ne olursa olsun. Yargı mensuplarının yanında HSK vardır, bu millet vardır. Hiç kimsenin tavsiyesine, talimatına, telkinine bakarak değil, dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin ve 83 milyon huzur içerisinde geleceğe daha güvenle baksın.”

TUTUKLAMA İSTİSNA OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Adalet Bakanı Gül, yargı güvencesi verirken şöyle dedi: “İster yabancı, ister yerli yatırımcı, ister işçi, ister çiftçi, ister işveren, ne olursa olsun hukuk güvenliğini bu anlamda vatandaş lehine koruyacak, tutuklamaların keyfiliğinden uzak, tutuklamayı istisna olarak değerlendiren, hukuk güvenliğini daha da güçlendiren uygulamaları hep beraber sağlayacağız.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ AK Parti kongre
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.