Erdoğan'dan o iş adamlarına sert mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Kimi firmaların ve iş adamlarının varlıklarını yurtdışına çıkardıkları yönünde tezvirat üretiliyor" diyerek böyle bir durumun izahı olmayacağını ve affedilemeyeceğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi? 2017 sonuna kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım geldi. Türkiye tarihinin her döneminde cazibe odağı olmuştur.

2006 yılından 2017 yılı sonuna kadar ülkemize 180 milyar dolarlık doğrudan uluslararası yatırım gelmiştir.

Geçtiğimiz hafta proje bazlı teşvik sistemimizi başlattık. Bu yatırımlar sayesinde istihdam artışı sağlayacağız. yurt içinde ve dışında ekonomimiz ile ilgili değerlendirme yapan kimi çevreleri etkisiz hale getirmenin yolu teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımları hayata geçirmekten geçiyor. Özellikle 100 milyon doları aşan büyük projeler için uygulayacağımız teşvik sistemi ile yatırımcılara cazip fırsatlar sağlıyoruz.

"AFFETMEYİZ"

Türkiye hem siyasatte hem de ekonomi de kendisine bir adım yaklaşana bırakınız 3-5 adımı adeta koşarak giden bir ülkedir. Son günlerde birileri Türkiye'deki iş adamları ve firmaların varlıklarını yurt dışına kaçırdığı yönünde haberler yayıyor. Yurt dışına para kaçırmaya tevessül edenleri affetmeyiz.

Sadece bizim değil 81 milyon vatandaşımızın eli hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bu sözlerim yurtdışına yatırım yapanlara değil yurtdışına varlık kaçarınlar varsa onlaradır. Böyle bir davranışın makul, geçerli izahı olamaz. Türkiye'de kimsenin çözülemeyecek sorunu yoktur. İş adamlarımızın önünü açmak için hep gayretin içinde oldum. Başbakanımız, ekonomi bakanımız, bürokratlarımız daima iş adamlarına destek olmayı şiar edinmiş bir kadrodur.

BUYUR MEYDAN

19 Kasım erken seçim tarihimizde şimdi ise 24 Haziran'da gidiyoruz. Benim koltuk hırsım olsa kalırdım. Bakıyorum ana muhalefet hodri meydan diyor. Sayın Bahçeli'nin açıklamasından sonra toplandık arkadaşlarımında kararını aldıktan sonra biz bu adımı atalım. Madem ana muhalefet 'hodri meydan' diyor. Buyur meydan.

Seçim sözü bir defa ağızdan çıktıktan sonra artık bunun önünü almak zor. Şimdi uyum yasalarıyla ilgili gerek benim görevlendireceğim arkadaşlar gerekse Bahçeli'nin görevlendireceği arkadaşlar ortak çalışmalarını sürdürüyor.

Bahçelinin bu teklifi bizim içinde önemliydi. Cumhur ittifakının yol haritanın hassas bir şekilde çalışması anlamına geliyor. Biz o koltuğa hevesli değiliz. Millet devam ederse devam ederiz. Yok başka bir tercih düşünüyoruz derlerse eyvallah deriz.

Erdoğan'dan o iş adamlarına sert mesaj! ile ilgili etiketler Erdoğan canlı yayın deik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.