Erdoğan Beştepe'de konuştu: Yeni dönemin ilk hitabında 'yeni anayasa' vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yeni dönemin ilk hitabını gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında 'yeni anayasa' vurgusu dikkat çekti.

13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlendi. Erdoğan, yeni kabinenin bu akşam açıklanacağını belirtti ve 'yeni anayasa' vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı açıklamalardan satır başları:

"Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere beş sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Sandığa giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve mahzun gönlün de duasını aldık."

 5 sene daha Türkiye'ye Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonunun tamamını bağrımıza basacağız. Seçim dönemi 28 Mayıs tarihi itibarıyla sona ermiştir. 85 milyonun tüm fertlerinin bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmesine ihtiyacı var.

YENİ KABİNE BU AKŞAM AÇIKLANACAK

Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Salı günü de ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Hep birlikte önümüze bakacağız ve geleceğe odaklanıp yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişten dersler alıp geleceği inşaa etmeliyiz. Eksiklerimizi gidererek, hatalarımızı giderek, güçlü yanlarımızı daha da güçlendirerek bu günlere geldik. Rövanş peşinde, hesaplaşma peşinde koşmadık, Haksızlığa uğrasak da hakka girenlerden olmadık. Yalanlara iftiralara mağruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Bize oy vermeyenlerle de muhabbetin diliyle konuştuk. Ancak ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimin hiç birinde muhalefetten böyle bir tavır görmemiştik. Zaten en büyük sorunumuz ülkemizde gayretli bir muhalefetimiz olmamasıdır. Milleti değil kendi hesaplaşmalarının peşine düştüler. Kendi hatalarına bakmadılar, suçu hep vatandaşta buldular. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. 

"KÜSLÜK OLMUŞSA BARIŞMANIN YOLUNU BULALIM"

Gazetecisi, yazarı, sivil toplumu, sanatçısı ve siyasetçisiyle tüm muhalefet cenahının artık Milli İrade ile barışmasını istiyoruz. 

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. 81 vilayetimizde kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum.

Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Küslük olmuşsa barışmanın yolunu bulalım. Hep beraber Türkiye Yüzyılının inşasına omuz verelim."

YENİ ANAYASA

"Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz.

Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

Gazi Mustafa Kemal'in yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız.

Yeni dönemde muhataplarımız karşılarında terör örgütleriyle daha kararlı mücadele eden, Mavi Vatan'da kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete başarı çıtasını yükselten; her alanda daha kararlı, daha cesur, daha aktif bir Türkiye bulacaktır.

Türkiye Yüzyılının inşası için bugünden itibaren 'bismillah' diyoruz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum."

Erdoğan Beştepe'de konuştu: Yeni dönemin ilk hitabında 'yeni anayasa' vurgusu! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Beştepe
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.