Erdoğan Ağustos sinyalleri vermişti... Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak!

Merkez Bankası faiz kararı içi Ağustos ayı toplantısını bugün gerçekleştirecek. Buna göre Merkez Bankası, faiz kararı ve kritik faiz karar metnini bugün (12 Ağustos) günü saat 14:00'de açıklayacak. Karar öncesi anketlerde uzmanların neredeyse tamamı faizlerin sabit kalacağı görüşünde.

Yurt içi piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün açıklayacağı faiz kararında olacak.

TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak. Buna göre Merkez Bankası, faiz kararı ve kritik faiz karar metnini bugün (12 Ağustos) günü saat 14:00'de açıklayacak. 

Banka bir önceki toplantıda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 19'da sabit tutmuştu. Ayrıca yapılan açıklamada, eldeki tüm araçların kararlılıkla kullanmaya devam edeceği vurgulanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AĞUSTOS SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağustos ayıyla birlikte enflasyon oranlarında düşüşün başlayacağını söylerken, "Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum, çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında soruları yanıtlayan Erdoğan, "Yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ama düşük faiz de bize düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve ağustos ayıyla birlikte artık biz de düşük enflasyona inşallah geçeceğiz" demişti.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI İÇİN PİYASA BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

12 Ağustos Perşembe günü (Bugün) gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 19'da sabit bırakılmasını bekliyor.

TEMMUZ AYINDA MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTMUŞTU

Temmuz ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmuştu. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 17,50 oldu.

FAİZ KARAR METNİ İÇERİSİNDEKİ MESAJLAR GELECEK DÖNEME IŞIK TUTACAK

Merkez Bankası faiz kararını duyurmasının ardından, gözler faiz karar metninde olacak. Faiz karar metninde yer alacak ifadeler gelecek dönemin para politikası hakkında belirleyeci olacak. Ekonomistler faiz karar metindeki mesajlardan 'Ek sıkılaştırma olabilir mi' ya da 'Faiz indirimi ne zaman olacak' sorularına yanıt arayacak.

KAVCIOĞLU ENFLASYON HEDEFLEMESİ STRATEJİSİ DOĞRULTUSUNDA KARARLILIK MESAJI VERİYOR

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu her fırsatta yaptığı açıklamada, "Erken gevşeme söz konusu değildir. Yüzde 5 hedefine ulaşana kadar faiz enflasyon üzerinde oluşacak. Sadeleşmiş para politikası çerçevesini koruyacağız" ifadelerini kullanması Merkez Bankası'nın enflasyon önceliğinde kararlılığını gösterdi.

"YIL SONUNA DOĞRU ENFLASYON BELİRGİN ŞEKİLDE DÜŞMEYE BAŞLAYACAK"

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu son enflasyon raporu sunumunda, para politikasının enflasyon politikalarına ulaşma açısından temel araç olduğunu ifade ederek, "Enflasyon tahminlerimiz tamamen veri odaklı ve bir bilgi setine dayanarak oluşturulmuştur, yıl son çeyreğinde beklenen enflasyon daha düşecektir, sıkı para politikası duruşumuz da bunun gerçekleşmesi için devam edecektir. Türkiye olarak baktığımzda enflasyon ve cari işlemler problemimiz nedeniyle çok önceden başladığımız sıkı para politikası duruşumuzun etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık" dedi.

Erdoğan Ağustos sinyalleri vermişti... Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! ile ilgili etiketler Merkez Bankası Erdoğan faiz kararı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.