Erdoğan açıkladı: Deniz Yücel'i "terörist olduğu için" Merkel Türkiye'ye iade etmiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Die Welt muhabiri Deniz Yücel'i, terör soruşturması kapsamında Almanya'nın Türkiye'ye teslim ettiğini açıkladı

Almanya’nın, PKK, FETÖ ve DHKP-C'li teröristlerin sığınağı haline gelmesi iki ülke arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi.

Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi krizi her geçen gün biraz daha derinleşiyor.

Alman Die Welt Gazetesi'nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanması da Alman kamuoyunda büyük yankı buldu.

Batı ülkelerinde Yücel'in tutuklanması, "ifade özgürlüğüne darbe" olarak Türkiye'ye karşı algı operasyonunun bir parçası olarak kullanıldı.

wefkrg

ALMANYA TÜRKİYE'YE İADE ETMİŞ!

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, Die Welt muhabiri ve Almanya vatandaşı Deniz Yücel ile ilgili olarak çarpıcı bir bilgiyi ilk kez açıkladı.

Erdoğan, "1 ay kişi bu kişi PKK’nın temsilcisi, Alman ajanı olarak Alman Konsolosluğunda saklanmıştır" diye konuştu.

Yeşilay Ödülleri’nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Deniz Yücel'in Türkiye'ye nasıl teslim edildiğini de ilk kez anlattı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Almanya'daki son gelişmeleri görüyorsunuz değil mi? Bunlar Die Welt yok bilmem temsilcisi içeri alınmış, ondan değil. 1 ay bu kişi PKK'nın temsilcisi olarak Alman ajanı olarak bu kişi Alman Konsolosluğu'nda saklanmıştır.

Ve bunu bize teslim edin yargılansın dediğimizde vermediler. Bunu bana Merkel söylediğinde 'Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz?

Yargı bağımsızdır. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz verin yargılansın'.

Önce vermediler. Sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı."

Erdoğan açıkladı: Deniz Yücel'i "terörist olduğu için" Merkel Türkiye'ye iade etmiş! ile ilgili etiketler die welt merkel
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.