Erbil yönetiminden zeytin dalı! "Bağdat'la görüşmek istiyoruz"

50 bin Irak askerinin Sınır kapıları ve havaalanlarını kontrol için harekete geçmesinin ardından Erbil yönetiminden flaş bir açıklama geldi. Barzani'nin başkanlığındaki IKBY, havaalanları ve sınırları Bağdat yönetimi ile görüşmek istediğini açıkladı...

Yasal olmayan referandum sonrası bağımsızlık ilanı yapamayan ancak geri adım atmamak için de çeşitli şartlar öne süren Erbil yönetimi Irak ordusunun harekete geçmesi üzerine Bağdat'a zeytin dalı uzattı.

Sınır kapıları ile havaalanlarının kendi yönetimine devredilmesini isteyen Bağdat'a gerekirse savaşırız mesajı veren Erbil yönetimi, Irak ordusunun sınır kapılarını almak ve güvenliği sağlamak üzere harekete geçmesinin ardından "Havalimanları, sınır karakolları ve bankalar hakkında Bağdat yönetimiyle görüşmek istiyoruz" açıklaması yaptı.

IKBY Başbakanlık internet sitesindeki açıklamada, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye çağrı yapılarak, merkezi hükümet tarafından kısa bir süre önce uygulamaya konulan toplu yaptırımların sonlandırılması için diyaloğa geçilmeye hazır olunduğu ifade edildi.

IKBY TEHDİTLERİ DE SÜRDÜRÜYOR

Açıklamada IKBY hükümetinin Bağdat ile anayasa çerçevesinde, kara sınırları, halka hizmetin sunulması, iç piyasa, banka ve havalimanları meselelerini ele almak için görüşmelere açık olduğu kaydedildi.

Ordu ve diğer silahlı gruplarla Peşmerge güçleri arasında Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde olası bir çatışmadan Başbakan İbadi'nin sorumlu olacağına da yer verilen açıklamada, İbadi'nin bazı konuşmalarında Peşmerge'yi ordu güçlerinin geçişlerini engellemekten dolayı tehdit ettiği iddia edildi.

İBADİ REFERANDUM SONUÇLARININ İPTALİNİ ŞART KOŞMUŞTU

Irak Başbakanı İbadi, Erbil'e diyaloğa geçilip görüşmelerin gerçekleşmesi için 25 Eylül'de düzenlenen ve anayasaya aykırı referandum sonuçlarının iptal edilmesi şartı koşmuştu.

Irak Parlamentosu, 27 Eylül tarihinde referandumun düzenlenmesinden dolayı Erbil ve Süleymaniye Havalimanlarındaki uluslararası uçuşların askıya alınması başta olmak üzere birkaç yaptırım kararı almıştı.

Erbil yönetiminden zeytin dalı! "Bağdat'la görüşmek istiyoruz" ile ilgili etiketler Barzani Erbil Bağdat IKBY sınır kapıları havaalanları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.