'Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu' diyenlere cevap niteliğinde yazı: Kılıçdaroğlu da başvurdu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Erbakan yaşasaydı CHP ile birlikte olurdu" sözleriyle başlayan tartışmada yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Erbakan'ın hapse girmesini engellemek için, AK Parti iktidarının ilk yıllarında çıkarılan, yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuranlardan birinin de Kemal Kılıçdaroğlu olduğu öğrenildi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dikkat çeken ayrıntıyı köşesine taşıdı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Milli Görüş Hareketi'nin kurucusu Necmettin Erbakan için "Bugün hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu. Bugün bizim güttüğümüz politikaları belki de çok ileri bir noktada gündeme getirirdi" şeklindeki sözleri tartışma konusu olmaya devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında dikkat çeken bir ayrıntıyı paylaştı. Selvi, o dönem CHP'de Grup Başkanvekili olan Kılıçdaroğlu'nun, Erbakan'ın hapse girmemesi için çıkarılan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran isimlerden biri olduğunu söyledi.

Selvi, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ı mı destekleyeceksiniz yoksa Erbakan hapse girsin diye Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Kılıçdaroğlu’nu mu?" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu, Erbakan için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun Erbakan aşkı ne zaman ortaya çıktı, orasını bilmiyorum. Bildiğim bir şey var. O da Erbakan hapse girmesin diye çıkarılan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu.

İşte belgesi.

Kılıçdaroğlu, Erbakan için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş

'Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu' diyenlere cevap niteliğinde yazı: Kılıçdaroğlu da başvurdu


Sayın Kılıçdaroğlu, bu doğru değil diyebiliyor musunuz? Ben Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasanının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruya imza vermedim diyebilir misiniz?

BAŞÖRTÜSÜ İPTAL BAŞVURUSU

Başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun altında da CHP Grup Başkanvekili olarak Kılıçdaroğlu’nun imzası vardı.

Saadet Partisi, bu Kılıçdaroğlu ile ittifak yapıyor. Dahası, Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi’nin de içinde yer aldığı Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olması söz konusu.

Bir yanda Erbakan’ın hapis cezasını kaldıran Erdoğan, ona karşı ise Erbakan hapse girsin diye Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Kılıçdaroğlu yarışacak.

Şimdi dönüp vicdan sahibi olduğunu bildiğim milli görüşçülere sormak istiyorum.

KİMİ TERCİH EDECEKSİNİZ?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ı mı destekleyeceksiniz yoksa Erbakan hapse girsin diye Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Kılıçdaroğlu’nu mu?

Başörtüsü yasağını kaldıran Erdoğan’ı mı tercih edeceksiniz, başörtüsü yasağının devam etmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Kılıçdaroğlu’nu mu?

Karar sizin.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

'Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu' diyenlere cevap niteliğinde yazı: Kılıçdaroğlu da başvurdu ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Necmettin Erbakan Anayasa Mahkemesi abulkadir selvi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.