EPDK, elektriğe zam iddialarını yalanladı

LPG'de 71 kuruş artışın ardından elektriğe de yüzde 15 zam yapılacağı söylentileri sosyal medyanın gündemine oturdu. EPDK, bu iddiaları yalanlayarak, "1 Ekim itibarıyla geçerli nihai elektrik satış fiyatlarında değişiklik yapılmadı" açıklamasında bulundu.

Bugün gelen LPG'ye 71 kuruş zam haberinden sonra bu gece elektriğe yüzde 15 zam yapılacağı iddiaları ortaya atıldı. Sosyal medyada zam iddiaları gündemin ilk sıralarına tırmandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ekim itibarıyla geçerli olacak nihai elektrik satış fiyatlarında değişiklik yapılmadığını bildirdi.

EPDK'den yapılan açıklamada, elektrik tarifelerinde gerçekleştirilen bütün değişikliklerin kurum tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "1 Ekim 2021 itibarıyla nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Belirlenen birim bedellerle ilgili hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi tüketicilerimizin faturalarına gizli ya da açık şekilde ek bir bedel yansıtamaz. Bu konuda yapılan manipülatif haberlere itibar gösterilmemesini de önemle hatırlatırız."

EPDK, elektriğe zam iddialarını yalanladı ile ilgili etiketler EPDK elektrik fiyatları elektriğe zam
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.