Enver Aysever gözaltına alındı

Sosyal medya hesabından Müslümanları hedef alan bir karikatür paylaşan gazeteci Enver Aysever, konuyla ilgili hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Aysever, daha sonra Twitter hesabından bir paylaşım yaparak "Serbestim. Tüm dostlara selam olsun" dedi.

Gazeteci Enver Aysever, Twitter’da paylaştığı bir karikatür nedeniyle açılan bir soruşturmayla ilgili olarak bu sabah karakolda ifade verdikten sonra hakkında Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilmiş bir yakalama kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı.

Aysever’in avukatı Özge Demir, suçlamanın detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği’nin 20 Mart 2020 tarihinde Aysever’in Twitter’da yaptığı bir paylaşımla ilgili olarak “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasında bulunduğunu, bununla ilgili olarak ifadesini almak üzere bir yakalama kararı olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Aysever’in başka bir soruşturma nedeniyle karakolda ifade verdikten sonra sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındığını söyleyen Demir, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne ifade vermek üzere gittiklerini söyledi.

SERBEST BIRAKILDI

Aysever,  Twitter hesabından bir paylaşım yaparak "Serbestim. Tüm dostlara selam olsun" dedi.

NE OLMUŞTU?

Aysever, çizimi Birol Çün'e ait karikatürü "Sadece bu sorun" mesajı eşliğinde Twitter hesabından paylaşmıştı.

Enver Aysever gözaltına alındı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu skandal paylaşıma ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

''Enver Aysever’in Twitter'da kayıtlı @enveraysevera adlı hesabından 19.03.2020 günü saat 15.03 itibarıyla “Sadece bu sorun!” şeklindeki yazı eşliğinde halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette bir karikatür paylaştığının öğrenilmesi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca şüpheli hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216/3. maddesinde tanımlanan Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan yasal gereği yapılmak üzere soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.''

Enver Aysever gözaltına alındı ile ilgili etiketler enver aysever
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.