Enkazdan kiloyla altın kemer çıkmıştı; kimin olduğu öğrenildi! İşte o isim

Deprem bölgelerinde enkazda değerli eşyalar da yerle bir oldu. Bir enkazdan çıkan 78 kilogramlık altın merak konusu olmuştu. O altınların kime ait olduğu ortaya çıktı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde aynı anda yıkım etkisi yaratan depremde can kaybı ve yaralanmaların yanı sıra, ml kayıpları da yaşandı. Arabaların perte; binaların enkaza döndüğü deprem bölgelerinde enkazlardan çok kıymetli eşyalar çıkmaya da başladı. Bu eşyalardan biri de geçtiğimiz günlerde depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bulunan bir binanın enkazından çıkan altınlardı.

Kahramanmaraş’ta ye alan Pentapartk Apartmanı’nın enkazından çıkan altın kemerler, tüm Türkiye’nin dikkatini çekmişti. Yaklaşık 78 kilogram ağırlığında olan altın kemerleri, enkazda bulan kişiler, emniyet ekiplerine teslim etti. Emniyet ekipleri, altın kemerlerin sahibini bulmak için iz sürerken; bir isim ortaya çıktı. İddiaların ardından o isimden de açıklama geldi. İşte detaylar…

KUYUMCUNUN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Enkazdan kiloyla altın kemer çıkmıştı; kimin olduğu öğrenildi! İşte o isim

Depremde yerle bir olan Pentapark Apartmanı’nda oturduğu iddia edilen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kuyumculara altın verdiği öğrenilen kuyumcu M. Akif Zabun’a ait olduğu iddia edilen altınlar için Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden bir açıklama gelmişti. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, bulunan altın kemerlerin muhafazaya alındığını ve sahibinin yaşıyor olması halinde sahibine; yaşamıyor olması halinde ise mirasçılarına teslim edileceğini bildirmişti. Mirasçıları çıkmaması halinde 5 yıl muhafaza edilecek olan kemerlerin, bu sürenin sonunda Milli Emlak’a devredileceğini duyurmuştu. Her biri 10 bin dolar olduğu öğrenilen kemerlere ilişkin beklenen açıklama M. Akif Zabun’dan geldi. M. Akif Zabun, kemerlerin kendisine ait olduğu iddialarına yanıt verdi.

KUYUMCUDAN YANIT GELDİ

Öte yandan haberlerin ardından M. Akif Zabun’a ait olan kuyumcunun sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. İddiaları kabul etmeyen kuyumcudan; “Çeşitli haber sitelerinde yapılan sayın M. Akif Zabun beyin hayatını kaybetmesi ve 78 kilo altın bulunması ile ilgili haberler gerçek dışı ve asılsızdır. Bu paylaşım Zabun beyin şahsi isteğidir. Kendisi bahsi geçen adreste de ikamet etmemekteydi. Kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde bir açıklama geldi.

Enkazdan kiloyla altın kemer çıkmıştı; kimin olduğu öğrenildi! İşte o isim ile ilgili etiketler deprem altın Kuyumcu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.