Enis Fosforoğlu vefatının 3. yıl dönümünde mezarı başında anılacak

2019 yılında Büyükada'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayata veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu, ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından vefatının 3. yıl dönümünde mezarı başında anılacak.

2019'da vefat eden sanatçı Enis Fosforoğlu vefatının 3. yıldönümünde sevenleri tarafından Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

Enis Fosforoğlu'nun kendisi gibi oyuncu olan kızı Seren Fosforoğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, ''Sevgili babamı ölüm yıldönümü 22 Haziran (yarın) saat 11.00’de Karacaahmet’te mezarı başında ailesi ve sevenleri olarak anacağız. #enisfosforoğlu'' ifadelerini kullandı.

Enis Fosforoğlu vefatının 3. yıl dönümünde mezarı başında anılacak

Enis Fosforoğlu, 22 Haziran 2019'da Büyükada'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Fosforoğlu, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmişti. Sanatçı Enis Fosforoğlu'nun kardeşi başarılı oyuncu Ferdi Merter Fosforoğlu da, Enis Fosforoğlu'ndan dokuz ay önce yaşamını yitirmişti.


ENİS FOSFOROĞLU HAKKINDA


Tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu, Renan Fosforoğlu ve Mualla Fırat'ın oğlu olarak 1948'de İstanbul'da doğdu.

Sanat kökenli bir aileden gelen Fosforoğlu, 1970­-1976'da Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı.

Daha sonra farklı tiyatro toplulukları içinde yer alan sanatçı, 1980'de kendi adına Kadıköy'de tiyatro kurarak uzun yıllar birçok sanatçının yetişmesine vesile oldu.

Sinema ve dizi filmlerde de oynayan Enis Fosforoğlu, ayrıca senaryo ve yönetmenlik denemelerinde de bulundu.

Sanatçının 1 Kasım 2001'de hayatını kaybeden eşi Serda Fosforoğlun'dan Seren ve Eren adında bir oğlu ve bir kızı var.

Fosforoğlu, aralarında, "Kurtlar Vadisi Pusu", "Arka Sokaklar", "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı", "Sezercik Küçük Mücahit" gibi eserin bulunduğu çok sayıda dizi, sinema ve tiyatro eserinde rol aldı.

Enis Fosforoğlu vefatının 3. yıl dönümünde mezarı başında anılacak - Resim : 2

Enis Fosforoğlu vefatının 3. yıl dönümünde mezarı başında anılacak ile ilgili etiketler enis fosforoğlu seren fosforoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.