Engin Altay'ın sözleri 'temenni'ymiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili "Umarım sonu Menderes'e benzemez" ifadesini kullanan CHP'li Engin Altay, kendisini savundu. Hakkında 'tehdit' suçundan soruşturma başlatılan Altay, sözlerinin temenni olduğunu öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuk olduğu bir televizyon programında idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'ten bahsedip “Umarım Erdoğan’ın sonu da Menderes'e benzemez” ifadesini kullanmıştı.

HAKKINDA 'TEHDİT' SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu sözlere sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikayet üzerine hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlatması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaptığı açıklamayla kendini savundu.

"SAYIN ERDOĞAN’A YÖNELİK BİR SALDIRI YOK"

Sözlerinin çarpıtıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almadığını öne süren Altay, şu ifadelerle kendini savundu:

"Merhum Adnan Menderes’in Atatürk’ü Koruma Kanunu çıkarmak zorunda kaldığı süreci anlattım. Ve orada bir temennimi paylaştım. Ne böyle bir ümidim var, ne de böyle bir şeyi ümit ettiğime ilişkin sözüm var. Çarpıtma ile algı oluşturmaya çalışıyorlar. Söylediklerimde sayın Erdoğan’a yönelik bir saldırı yok."

 

Engin Altay'ın sözleri 'temenni'ymiş! ile ilgili etiketler CHP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan engin altay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.