Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı

Türkiye, 2021’in ilk günlerinde zihinsel engelli bir kız çocuğuna tecavüz edildiği iddiası ile çalkalandı. Malatya’nın bir köyünde meydana geldiği belirtilen tecavüz olayının gerçek olmadığı İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Yapılan araştırmada, paylaşımı İstanbul’dan bir kişinin yaptığı ve kendisine organize bir şekilde yardım edildiği öğrenildi. Polis, yalan mesajla halkta infial yaratan kişiyi bulmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Koronavirüs nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Türkiye, 2020 bitti derken 2021 yılına sosyal medyada yayılan bir haberle girdi. Her şey 2 Ocak'ta @Hiko_roni adlı hesabın, Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Narmikân Köyü’nde engelli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiasını ortaya atmasıyla başladı.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

@Hiko_roni adlı Twitter hesabından açtığı hashtag ile sözde tecavüz raporu olduğunu iddia eden kişi, şu ifadelere yer verdi;

“Malatya’nın Narmikân köyünde zihinsel engelli 15-16 yaşında bir kız çocuğuna birçok kişi tecavüz etmiş ve kız çocuğunun tecavüze uğradığı raporlarla kanıtlanmış. Ama ne hikmetse tecavüzcüler ortada yok. Köyde, köyün “itibarı” için herkes suskun” 

TECAVÜZ İDDİASI BİR GÜNDE TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURDU!

İşte bu cümleler ile yazılan mesaj twitterda #EmineyeKimTecavüzetti hastaghi ile açıldı ve birkaç saat içerisinde, TT (Trend Topic) olarak Türkiye gündeminin birinci sırasına yerleşti.

Bu arada CHP’li Veli Ağbaba, "Malatya'da zihinsel engelli bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunulduğu, üç kişinin jandarmada ifadelerinin alındığı ve savcılığa iletildiği belirtiliyor. Konunun takipçisiyiz. Suçlular cezalandırılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız" paylaşımını yaptı.

Eren Erdem de "Memleketim Malatya Nermikan’da zihinsel engelli bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunulduğu, üç kişinin jandarmada ifadelerinin alındığı ve savcılığa iletildiği belirtiliyor. Konunun takipçisiyiz.Suçlular cezalandırılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız.” paylaşımında bulundu.

Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı

Program sunucusu Esra Erol ise ”Malatya’nın Nermikan Köyü’nde zihinsel engelli 16 yaşında bir kız çocuğu hakkında bilgileri öğrendikçe paylaşacağım. Buna sessiz kalmayın. Sesinizi yükseltin. #EmineyeKimTecavüzetti" ifadeleriyle paylaşım yaptı.

MALATYA VALİLİĞİ VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 'DOĞRU DEĞİL' DEDİ

Malatya'da yaşandığı iddia edilen ve Türkiye’nin konuştuğu bir mesele haline gelen olayla ilgili araştırmalar başladı. Malatya Valiliği, bir açıklama yaparak tecavüz belirtisinin bulunmadığını duyurdu. Ancak sosyal medyada büyük bir hızla zihinsel engelli bir kıza tecavüz edildiği, ve tecavüzün örtbas edilmeye çalışıldığı iddiaları artmaya başladı.

Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamalarda bulundu. Soylu, "Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden yorulduk. Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak. Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok.” şeklinde mesaj yayınlayarak iddiaya sert tepki gösterdi.

Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı - Resim : 2

Aynı açıklamalardan sonra gazeteci-yazar Aslan Değirmenci, yine sosyal medya hesabından YALAN / GERÇEK başlıkları ile Veli Ağbaba’nın ve Süleyman Soylu’nun açıklamalarını koyarak, "#EmineyeKimTecavüzetti yalanı da çöktü...” şeklinde mesaj yayınladı.

Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı - Resim : 3

Bu mesajlar ve açıklamalar üzerine, CHP’li Veli Ağbaba bir kez daha twit atarak, "Engelli bir çocuğa tecavüz iddiasını bile siyasete alet edenler troller sizden midem bulanıyor. Alçak bile değilsiniz, Çukursunuz!!!" yazdı.

Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı - Resim : 4

TECAVÜZ İDDİASININ GERÇEK OLMADIĞI KANITLANDI!

Polis ve jandarmanın Malatya ile Arguvan İlçesi ile Narmikan Köyü'nde yaptığı araştırmada olayın gerçek olmadığı belirlendi. Yine İçişleri Bakanlığı’na bağlı sosyal medya uzmanı görevlilerin yaptığı incelemelerde #EmineyeKimTecavüzetti başlığı üzerinden atılan tweetlerin de sahte ve bot hesaplar tarafından şişirildiği ortaya çıktı.

TT OLDUKTAN SONRA TWİT ATARAK HESABI KAPATTI!

Bu gelişmelerin ardından mesajı yayınlayan @Hiko_roni adlı hesap sahibi 3 Ocak 2021’de açtığı #EmineyeKimTecavüzettihashtagi için kamuoyundan özür dileyerek, "Kaygı duymadan bir sorun bir sıkıntı olduğunda DM'sine dalıp, "merhaba ne yapıyorsun" deyip dertlerimi, kederimi, sevincimi paylaştığım dostlar ve onların dayanışma ruhu... Belki biraz dramatize ediyorum ama artık burada hiko olarak kalamayacak olmam beni gerçekten derinden üzdü. Kişiliğimden, mücadele azmimden hiçbir şey yitirmeden gene başka platformlarda ezilenin, sömürülenin yanında olacağım ve bir arada özgürce yaşama felsefemden hiçbir ödün vermeden. Hoşçakalın!

Hiko da bu kadarmış. Çoook üzgünüm. Şöyle bir twit atıp uyuyayım eğer sabaha karşı beni almasalar saat 1’e kadar uyurum. Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakın p*çler.” şeklinde mesaj attı ve hesabı kapattı.

Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı - Resim : 5

NARMİKAN KÖYÜ SAKİNLERİ SORUMLU KİŞİNİN BULUNMASINI BEKLİYOR!

Öte yandan Arguvan’ın Narmikân nüfusuna kayıtlı binlerce kişi kendilerine atılan iftiradan son derece rahatsız olduklarını vurguladı. Sosyal medya paylaşımlarında köylerinde böyle bir olayın olmasının mümkün olmadığını bildiklerini söyleyen köylüler asılsız mesajları yayınlayan ve yayan kişilerin bulunmasını istedi.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, halkı kin ve nefretle galeyana getiren asılsız sosyal medya paylaşımlarıyla linç kampanyası başlatan kişilerle ilgili olarak soruşturma sürüyor.

NERMİKAN KÖYÜ’NÜN GEÇMİŞİ OSMANLI'YA DAYANIYOR

Gerçek olmayan bir olayla adı gündeme gelen Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Narmikân köyü 10 bin nüfusa sahip. Köyün yaklaşık yüzde 90’ı İstanbul’da ikâmet ediyor. İstatistiki nüfus bilgilerine göre, İstanbul’da yaklaşık bin Narmikân Köyü’ne kayıtlı aile bulunuyor.

Köklü bir geçmişe sahip olan Narmikân aşiretine ilişkin, Osmanlı belgelerinde dahi kayıtlar mevcut olduğu biliniyor. Arguvan’da en büyük aşiret köyü olarak öne çıkan Narmikânlıların çoğu ticaretle uğraşıyor.

Halıcılık sektöründe yüzlerce mağazaya sahip olan ve ticarette önemli bir pastayı İstanbul’da oluşturan Narmikânlıların gelir düzeyi çevre köylere göre oldukça yüksek. Aralarında vali yardımcılarının, akademisyenlerin ve bürokratların da olduğu köyde yapılan son seçimlerde AK Parti en fazla oyu alan parti oldu.

Engelli çocuğa tecavüz iddiası bir köyü karıştırdı ile ilgili etiketler Tecavüz Malatya narmikan köyü zihinsel engelli çocuk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.