Enflasyon rakamları sonrası dolar ve altında son durum

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası dolar kuru ve altındaki son durum merak konusu oldu. Altının gramı 910 liradan işlem görürken dolar ise 14.70 lira seviyesinde bulunuyor.

Piyasaların merakla beklediği mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Tüketici fiyatları (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık enflasyon 20 yılın yeni zirvesi olan yüzde 61,1'ye yükseldi. Artan enerji ve gıda fiyatlarının etkisiyle TÜFE'nin yüzde 61'e ulaşması bekleniyordu.

ENFLASYON RAKAMLARI SONRASI ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Altının ons fiyatı Rusya-Ukrayna savaşına yönelik müzakerelerden çıkan olumlu sonuçlar sonrası 1.890 dolara kadar gerilese de kayıplarını kısmen telafi ederek haftayı yüzde 1,8 düşüşle 1.922,7 dolardan kapatmıştı. Altının ons fiyatı şu sıralar 1928 dolar seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz haftaya 925 lira seviyelerinde başlayan gram altın, haftalık kapanışını 908 liradan yapmıştı. Altının gram fiyatı 4 Nisan Pazartesi günü 910 liradan değerleniyor. 14,68 liradan kapanış yapan Dolar/TL kuru 14,70 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 16,25 liradan alıcı ile buluşuyor.

 

Enflasyon rakamları sonrası dolar ve altında son durum ile ilgili etiketler Dolar altın enflasyon piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.