"Enflasyon ocak ayında pik yapacak ama Haziran 2023’e tek haneyle gireceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, enflasyon ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda buludu. Enflasyonun ocak ayında pik yapacağını söyleyen Bakan Nebati, 2023 seçimlerine işaret ederek Türkiye'nin enflasyonda tek haneye geçeceğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, enflasyonun ocak ayında pik yapacağını fakat 2023 seçimlerine Türkiye'nin enflasyonda tek haneyle gireceğini belirtti.

"KUR KORUMALI MEVDUATTAN YAKLAŞIK 300 BİN KİŞİ YARARLANDI"

Kur korumalı mevduat uygulamasından çarşamba akşamına kadar yaklaşık 300 bin kişinin yararlandığını duyuran Bakan Nebati, “Buradan aldığımız miktar dün gece (Çarşamba) itibarıyla 126 milyar lirayı geçti. Şunu gösteriyor; günde ortalama 10 milyar TL sisteme dahil oluyor. Bunun yaklaşık yüzde 15’i DTH’lardan geliyor. TL’den Dövize gidecekler artı, dövizden buraya gelenler var, bu çok önemli ve iyi bir para.” dedi.

 

"Enflasyon ocak ayında pik yapacak ama Haziran 2023’e tek haneyle gireceğiz" ile ilgili etiketler enflasyon Haziran Ocak seçim bakan nebati 2023
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.