Kendilerini aklamaya çalışıyorlar! Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbesini sözde ‘o gece’ öğrendi

FETÖ tarafından 15 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen hain darbe girişimi sonrası ABD’nin Pensilvanya eyaletinde saklanan Fethullah Gülen kendini aklamaya çalışıyor. Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter, Alman televizyonuna yaptığı açıklamalarda Gülen’in 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişimden o gece haberi olduğunu söyledi. İşte, Gülen'i aklamaya çalışan Kanter’in o sözleri…

Almanya’daki Frankfurt Kitap Fuarı’na katılan Fethullah Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter, bir Alman televizyonuna yaptığı konuşmada Gülen’i aklayan ifadeler kullandı. Kanter, terör elebaşı Fethullah Gülen’in 15 Temmuz darbe girişiminden o gece haberi olduğunu anlattı. İşte Kanter’in Gülen’i aklamaya çalıştığı o ifadeler…

Kendilerini aklamaya çalışıyorlar! Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbesini sözde ‘o gece’ öğrendi

Kanter, darbe girişimin yapıldığı gün Fethullah Gülen’in yanında olduğunu ve Gülen’in darbeden o gece haberi olduğunu söyledi. Söylediği yalana Almanları inandırmak isteyen Kanter, Türkiye için o gece hep birlikte dua ettiklerini anlattı.

Kanter, "Birçoğunun bilmediği bir şey var. Darbe gecesi Sayın Gülen'in yanındaydım. Antrenmandan sonra onu ziyarete gittim ve yanına oturdum.Bir takipçisi kendisine bir iPad getirerek darbe girişimini haber verdi. Gülen inanmak istemedi. Tepkisini yakından izledim. 

"GÜLEN O GECE AĞLADI’’

Öğrencilerinden birini tanıdığı herkesi araması için görevlendirdi. Hepsinin Türkiye için dua etmesini istedi. Biz de Türkiye için dua ettik. Gülen o gece ağladı." diye konuştu.

KANTER SUÇLU PSİKOLOJİSİ İLE KONUŞTU

Kanter, kendisine yöneltilen "Geçen yıldan beri ABD vatandaşısınız. Bugün kendinizi güvende hissediyor musunuz?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

"Dünyanın 26 ülkesine tekrar seyahat edebilirim. Sadece 26 çünkü Erdoğan'ın uzun kolu dünyanın birçok ülkesine uzanıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı gelişmekte olan ülkelerdeki hükümetlerle birlikte çalışıyor ve bu ülkelerden düşman olarak gördüğü insanları kaçırabilmek için onlara büyük meblağlarda para teklif ediyor. Bu neredeyse Endonezya'da başıma geliyordu." diyerek Erdoğan’ın gücünden korktuğunu dile getirdi. Gülen’i aklamaya çalışan Kanter, kurduğu ifadelerle adeta  suçlu olduklarını kabul etti.

 

Kendilerini aklamaya çalışıyorlar! Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbesini sözde ‘o gece’ öğrendi ile ilgili etiketler Fetullah Gülen Enes Kanter 15 Temmuz darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.