Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Doğu Karadeniz'de petrol bulma ihtimalimiz var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı televizyon programında petrol ve doğalgaz çalışmalarıyla ilgili konuştu. Bakan Dönmez "Doğu Karadeniz'e gideceğiz. Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon-Rize açıklarında bir sondajımız daha olacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den Karadeniz'de bulunan doğalgazın ardından bir müjde daha geldi. Haber Global ekranlarında konuya ilişkin konuşan Bakan Dönmez, Doğu Karadeniz ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

TRABZON-RİZE AÇIKLARINDA SONDAJ

Doğu Karadeniz'de petrol bulma ihtimalinin olduğunu söyleyen Dönmez, Trabzon-Rize açıklarında sondaj yapılacağını ifade etti.

Dönmez'in açıklamaları şöyle:

Karadeniz'de çalışmalar devam ediyor, edecek. Yeni sahalarda keşif amaçlı sondajlarımızı da yapacağız. Ağırlıklı olarak Zonguldak açıklarında çalışıyoruz. Ordu açıklarındaki sismik çalışmalarımızı tamamladık. Bir sondaki aşamada Doğu Karadeniz'e gideceğiz. Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon-Rize açıklarında bir sondajımız daha olacak. Batı'dan Doğu'ya potansiyel görülen her yere girilecek.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Doğu Karadeniz'de petrol bulma ihtimalimiz var ile ilgili etiketler Karadeniz doğal gaz Petrol Rize Trabzon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.