Enerji içeceği tüketimi intihar düşüncesi riskini artırıyor!

Yapılan araştırma, enerji içeceği tüketiminin intihar düşüncesi riskini artırdığını ortaya koydu. Araştırmada, dünyanın dört bir yanından 1,2 milyon çocuğu kapsayan 51 araştırmadan elde edilen veriler analiz edildi.

Bilim insanları, yüksek şekerli veya kafeinli enerji içeceklerinin alımının, özellikle çocuklarda artan zihinsel sağlık sorunları riskiyle bağlantılı olduğunu öne süren şok edici bir keşifte bulundular.

Public Health Journal'da yayınlanan araştırmada enerji içeceklerinin çocukların zihinsel ve fiziksel sağlığını nasıl etkilediği incelendi.

Newcastle Üniversitesi'nden araştırmacı Dr. Shelina Visram şunları söyledi:

"Enerji içeceklerinin psikolojik sıkıntıya ve zihinsel sağlık sorunlarına yol açabileceğine dair bulgulardan derin endişe duyuyoruz. Bunlar ele alınması gereken önemli halk sağlığı sorunlarıdır."

Çalışma, dünyanın dört bir yanından 1,2 milyon çocuğu kapsayan 51 araştırmadan elde edilen verileri analiz etti. Alazilerde erkeklerin kızlardan daha fazla enerji içeceği tükettiğini ortaya koydu.

DEPRESYON, KAYGI, SAĞLIKSIZ BESLENME, ŞİDDET...

Ayrıca içki içen çocukların yasa dışı uyuşturucu kullanımı ve şiddet gibi riskli davranışlara yönelme olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldular.

Ayrıca enerji içeceği çok tüketen çocukların yasa dışı uyuşturucu kullanımı ve şiddet gibi riskli davranışlara yönelme olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldular.

Gazlı içecekler aynı zamanda zayıf akademik performans, uyku sorunları, kaygı, depresyon ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları olasılığını da artırıyor. Bu da beraberinde intihar düşüncesi riskini getiriyor.

Birleşik Krallık Kraliyet Halk Sağlığı Derneği'nden William Roberts şunları söyledi:

"Bu önemli inceleme, enerji içeceklerinin hem kısa hem de uzun vadede çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlığına zarar verebileceğine dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor. Bu nedenle Birleşik Krallık Hükümeti'nin adım atmasına ve 16 yaşın altındakilere enerji içeceği satışını yasaklama yönündeki 2019 taahhüdünü yerine getirmesine ihtiyacımız var."

Enerji içeceği tüketimi intihar düşüncesi riskini artırıyor! ile ilgili etiketler Enerji içecek Depresyon intihar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.