Endonezya'da kripto para ile ödeme kabul eden işletme sahibine gözaltı kararı

Endonezya'da kripto para ile ödeme kabul eden araç kiralama sahibi gözaltına alındı. İşte detaylar...

ENDONEZYA'nın Bali Adası'nda polis, bir araç kiralama şirketinin sahibini, müşterilerinden kripto parayla ödeme aldığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

Endonezya'da kripto para ile ödeme kabul eden işletme sahibine gözaltı kararı

Coconuts'ın haberine göre, Bali Polisi Siber Suçlarla Mücadele Birimi tarafından Bali Adası'nda alışveriş işlemlerinde kripto para kullanıldığına dair artan sayıda ihbar aldıktan sonra soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Şef Nanang Prihasmoko, polisin kripto parayla ödemeler yapan gizli bir ağı ortaya çıkarmak için Telegram uygulamasından müşteri gibi davranarak araç kiralama grubuna katıldığını ve şirket sahibi şüpheliyle temasa geçtiğini kaydetti.

 

Ödeme yapmak için şirket sahibinin kripto cüzdanı adresinin istendiğini aktaran Prihasmoko, bunun ardından kiralamayı gerçekleştirmek için bir görüşme ayarladıklarını dile getirdi.

Prihasmoko, görüşmede şu an ismi açıklanmayan şirket sahibinin gözaltına alındığını belirterek polisin, işlemlerde kullanıldığı düşünülen cep telefonuna, SUV araca, kripto hesabına, Telegram hesabına ve ATM kartına el koyduğunu aktardı.

Endonezya'da kripto para ile ödeme kabul eden işletme sahibine gözaltı kararı ile ilgili etiketler ekonomi Kripto para Endonezya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.