En zenginlerin serveti pandemi döneminde iki katına yükseldi

Yardım kuruluşu Oxfam'ın hazırladığı rapor uyarınca pandemi döneminde dünyanın en zenginlerinin serveti iki kat arttı. Oxfam, raporunda pandeminin eşitsizliği daha kötü bir duruma getirdiği tespitini yaptı.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, yayınladığı raporda dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam servetinin pandemi sürecinde iki katına çıktığını aktardı. "Eşitsizlik Öldürür" isimli rapor, ayrıca yoksulluk sınırında yaşayan kişi sayısının yükselip finansal eşitsizliğin arttığını ortaya koydu.

Oxfam raporunda pandemide yürürlüğe konan kapanma tedbirleri nedeniyle turizm, seyahat ve ticarete getirilen kısıtlamalar sonrası 163 milyon kişinin daha yoksulluk sınırının altında yaşamaya başladığını dile getirdi. Raporda dünyanın en zengin 10 isimleri Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer ve Warren Buffet’ın servetlerinin pandemi döneminde iki kat yükselerek 1,5 trilyon doları aştığı ifade edildi.

Finansal eşitsizliğin yanı sıra açlık, sağlık hizmetlerine erişimin sınırlı hale gelmesi, iklim değişikliğinden kaynaklı insani krizler ve şiddet nedeniyle dünyada her 4 saniyede 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen raporda, az gelişmiş ülkelerdeki yoksul insanların koronavirüsten ölme olasılığının yaklaşık 4 kat daha fazla olduğu aktarıldı.

Raporda ayrıca pandemi öncesinde göre bulunduğumuz dönemde çalışan kadın sayısının 13 milyon azaldığı kaydedilirken 20 milyondan fazla kız çocuğun okula dönememe riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

En zenginlerin serveti pandemi döneminde iki katına yükseldi ile ilgili etiketler oxfam pandemi servet eşitsizlik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.