'En kötü beklentilerimi bile aştı'

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan ve başkanlığı Kongre tarafından onaylanan Joe Biden, Demokratların Donald Trump'ın görevden alınması çağrısına yönelik, "6 ayı daha olsa görevden alınması için desteklerdim" dedi. Biden, "En kötü beklentilerimi bile aştı" ifadeleriyle Trump'ın ABD için bir utanç kaynağı olduğunu söyledi.

ABD'de Kongre tarafından başkanlığı onaylanan Joe Biden, önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısında seçim seremonisinden korona aşısı aşamalarına kadar birçok konuda hazırlıklarını paylaştı.

Joe Biden, 20 Ocak'ta düzenlenecek olan törende görevi Trump'tan devralmaya hazırlanıyor. Başkan Donald Trump’ın törenine katılmayacağı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Biden, bu açıklamaya "iyi bir gelişme" sözleriyle nitelendirdi. Trump'la ilgili sözlerine devam eden Biden, "En kötü beklentilerimi bile aştı" ifadeleriyle Trump'ın ABD için bir utanç kaynağı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü başkent Washington DC'de patlak veren şiddet olaylarını ise 9-11 terör saldırılarıyla ilişkilendiren Biden, "Bunun tek farkı protestocuları görevde olan ABD Başkanının cesaretlendirmesi ile gerçekleşmesi" ifadelerine yer verdi. Donald Trump’ın törene katılmama kararına yönelik de açıklamalarda bulunan Biden, "Bu konu onunla aynı fikirde olduğum birkaç konudan biri" dedi. Biden, ayrıca Trump'ın başkanlık oylamasını engellemesi baskısına rağmen bu isteğe karşı duran Başkan Yardımcısı Mike Pence’in devir teslim töreninde yer almasından mutluluk duyacağını ifade etti.

"6 AYI DAHA OLSA GÖREVDEN ALINMASI İÇİN DESTEKLERDİM"

Donald Trump’ın görevden alınması çağrılarına değinen Joe Biden, "Eğer 6 ay daha süresi olsaydı bunun ile ilgili tüm girişimlere destekte bulunurdum. Fakat şu durumda hedefim ayın 20’sinde görevi alıp ve kontrolü sağlayarak planladığımız işleri hayata geçirmek" diye konuştu.

Biden, geçtiğimiz hafta yaşanan olaylarla ilgili Senatör Mitt Romney gibi birçok Cumhuriyetçi Parti Kongre üyesinin ne kadar yerinde kişiler olduklarının ortaya çıktığını fakat Ted Cruz gibi bazı Donald Trump taraftarlarının da en az Trump kadar sorumlu olduğunu söyledi.

"KORONAVİRÜS AŞISI DAĞITIMI HIZLANACAK"

Aşı çalışamalarıyla ilgili de önemli konulara değinen Biden, Trump yönetiminin elde olan aşı miktarının yarısını ikinci aşı için tutma kararını kaldıracağını söyledi.

Biden, şu an elde bulunan aşılar ile ilk aşılamaların hemen gerçekleştirileceğini ve gelecek olanlar ile ikinci dozların gerçekleşeceğini açıkladı. Öte yandan Biden, Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in eyaletler ile görüştüğünü belirterek aşının dağıtım sürecinin hızlandırılması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Biden, Trump'ın başkan olarak hizmet vermeye uygun olmadığını söyleyerek, "Yeni yönetim, Trump suçlamalarına değil, ekonomi ve salgına odaklanacak. Kabinede kadın ve erkek eşitliğine önem verilecek. Ayrıca azınlıklar da Kabine'de her zamankinden daha fazla yer alacak" sözlerine yer verdi.

'En kötü beklentilerimi bile aştı' ile ilgili etiketler Donald Trump ABD Amerika Joe Biden aşı çalışmaları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.