En kırılgan sıkıntı: Tüm sektörleri cam krizi tehdit ediyor

Otomotiv ve bilişim sektörünün aşmaya çalıştığı çip krizinde henüz sorun çözülmemişken bir de cam krizi ufukta görünmeye başladı. Nedeni, tahmin edileceği gibi Rusya-Ukrayna savaşı kaynaklı enerji sıkıntısı. Avrupa kışı donmadan atlatmak için çözüm ararken cam üreticilerinin enerji ihtiyacını nasıl karşılacakları akıllarına bile gelmedi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Araba, bina ve şişe üreticilerinin tümü çok fazla cam kullanıyor ve kıtlığı önlemek için stokluyor ve başka önlemler alıyor.

Batı gazeteleri cam krizini tartışmaya başladı. Çıkan haberlere göre, bu kez sorun tüm sektörleri ilgilendiriyor.

Batılı liderler, Rus doğalgazının Kuzey Akım boru hattından akışının asla tam seviyelere geri dönmeyeceği ihtimaline hazırlanıyor. Araba üreticileri, şişe üreticileri ve gökdelen inşaatçıları gibi çok çeşitli Avrupa işletmeleri Rusya'nın gaz kaybının üretimi kısması durumunda olası bir cam kıtlığına hazırlanıyorlar.

Moskova, Batı ile Ukrayna üzerinden karşı karşıya geldiğinde Avrupa'ya doğal gaz ihracatını azaltırken, Avrupa hükümetleri, arzın azalması durumunda enerji yoğun endüstriler arasında koruma ve gaz rasyonunu teşvik etmek için acil durum planları yaptılar. Cam üretimi önemli bir güvenlik açığı haline geldi. Cam üretmek için kumu, soda külü ve kireçtaşı yüksek sıcaklıklarda eritiliyor. Bunun için de gereken enerjinin büyük kısmı Rus gazından elde ediliyor. Bu nedenle de Batı acilen ek enerji kaynakları yaratma arayışında.

En kırılgan sıkıntı: Tüm sektörleri cam krizi tehdit ediyor ile ilgili etiketler bilişim cam Üretim kriz otomotiv
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.