En iyi açılışa sahip film "Ayla" oldu!

Türkiye'nin Oscar adayı 'Ayla', sezon başından bu yana gösterime giren 24 film arasında en iyi açılışa sahip yapım oldu.

HT Magazin’den Mehmet Çalışkan haberine göre, başrollerini İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor ve Kim Seol’un paylaştığı ‘Ayla’, ocak ayındaki elemede ilk 5 film arasında yer alırsa 4 Mart 2018’deki Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yabancı Dilde Film’ kategorisinde yarışacak.

GERÇEK BİR HİKÂYENİN FİLMİ

Darısı Oscar’a! Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ya gişe dopingi! 1950’de Kore Savaşı sırasında yetim kalan bir kıza sahip çıkan Süleyman Astsubay’ın öyküsünü konu alan film, 1 Eylül’de başlayan sinema sezonunda bugüne kadar en iyi açılışı yapan yapım oldu.

281020171034059575641_2-41

HASILAT 4 MİLYON 91 BİN TL

Ocak ayında Akademi Ödülleri'nde ön elemeden geçecek olan film, ilk 3 günde 312 bin 135 kişi tarafından izlendi. 512 salonda gösterilen 'Ayla', sezon başından bu yana en yüksek açılış gişesini elde ederken 3 günlük hasılatı ise 4 milyon 91 bin TL olarak gerçekleşti.

1695618_b257a1b1a324c3cef71f4efc75d99c97

AYLA FİLMİ KONUSU

Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?

Yönetmen koltuğunda Reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

En iyi açılışa sahip film "Ayla" oldu! ile ilgili etiketler Türkiye ayla yeni film gişe oscar adayı kore savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.