En güzel Öğretmenler Günü hediyeleri! 2019 Öğretmenler Günü hediye fikirleri

En güzel ve yaratıcı Öğretmen Günü hediyeleri! Bu sene 24 Kasım Öğretmenler Günü cumartesi gününe denk geliyor. Yolumuza ışık tutan öğretmenlerimizin özel ve anlamlı gününü kutlamak için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Hediye fikirleri ise gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte en güzel ve yaratıcı Öğretmen Günü hediyeleri! Merak edilen detaylar haberimizde...

En güzel Öğretmenler Günü hediyeleri... 1981 yılından beri Türkiye'de her sene 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. 24 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Öğretmenler Günü kutlamak için çeşitli yaratıcı hediyeler araştırılıyor. İşte en güzel ve yaratıcı Öğretmen Günü hediyeleri! Detaylar haberimizde...

EN GÜZEL  ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYELERİ..

Kişiye özel isim yazılı kalemler,

Öğretmenler gününüz kutlu olsun çikolataları,

Kişiye özel kupa,

Çiçek, saat, kravat, isme özel anahtarlık, kişiye özel 2020 ajanda, öğretmenlere özel masa saatleri hediye seçenekleri olabilir.

İşte ÇiçekSepeti'nde yer alan alternatifler; 

En güzel Öğretmenler Günü hediyeleri! 2019 Öğretmenler Günü hediye fikirleri

En güzel Öğretmenler Günü hediyeleri! 2019 Öğretmenler Günü hediye fikirleri - Resim : 2

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Türkiye’de 1981'den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, “başöğretmen” olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

* Sen bahçemde tek gül, kalbimde tek cansın. Sen sevdiren öğretensin öğretmenler gününüz kutlu olsun. Bir gün dersem ki ben öğretmenim sen güneş kadar uzakta bile olsan her bakışımda gülümseyişini görürüm ışıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar inan seninle her mevsim bahar öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

* Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avuk?t, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu ins?nl?r senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

* Milletleri kurtaranlar, Yalnız ve ancak Öğretmenlerdir. Öğretmenden, Eğiticiden yoksun bir Millet, Henüz Millet adını almak kabiliyetini Kazanmamıştır.

* Öğretmenlik Tanrı sanatıdır.(Hz.Ali) Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.(Hz. Ali)

* Başta Başöğretmenimiz ATAM ve Şehit Öğretmenlerimiz olmak üzere, Elleri öpülesi bütün öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü" kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Öğretmenler ile ilgili sözleri

"Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder."

"Unutmayınız ki sınıfta, Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir."

"En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur."

"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir 'millet' adını alma yeteneğini kazanamamıştır."

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır."

En güzel Öğretmenler Günü hediyeleri! 2019 Öğretmenler Günü hediye fikirleri ile ilgili etiketler Öğretmen 24 Kasım öğretmenler günü hediye
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.