En çok kazanan savunma şirketleri listesinde Türkiye imzası

Son yıllarda savunma sanayisine yapılan araştırma-geliştirme yatırımları meyvelerini vermeye başladı. Küresel çapta en çok kazanan ilk 100 şirket arasında Türk firmalar yükselişe geçti. Bir dönem Ar-Ge harcamasında yık denecek kadar düşük bütçesi olan şirketler bugün milyar liralık harcama yapıyor. Örneğin TUSAŞ, 12.5 milyar, ASELSAN, 9.9 milyar, Roketsan ise 2.2 milyar ₺'lik Ar-Ge harcaması yaptı. Bu araştırmalar da sonuç verdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Askeri teknolojiyle ilgili haberler veren Defence News, savunma sanayi şirketlerini elde ettikleri gelirlere göre de listeliyor.

En çok kazanan savunma şirketleri listesinde Türkiye imzası

Listenin ilk 3 sırasında Amerikan şirketleri Lockheed Martin, RTX ve Northrop Grumman yer alırken 4. sırada Çin şirketi Aviation Industry Corporation of China yer alıyor.

İlk 10'un tamamlayan diğer şirketler ise ABD'den Boeing ve General Dynamics, Büyük Britanya'dan BAE Systems, Çin'den China North Industries Group Corporation Limited, ABD'den L3Harris Technologies ve Çin'den China South Industries Group Corporation oldu.

İlk 10'daki şirketler arasında Northrop Grumman'ın 4. sıradan 3. sıraya yükselmesi, Boeing'in ise 3. sıradan 5. sıraya gerilemesi dikkat çekti.

İlk 100'de Türkiye'den şirketler de var. Aselsan 2 sıra yükselerek 47. sırada yer aldı.

Turkish Aerospace Industries ise daha büyük bir yükseliş göstererek 9 sıra birden tırmanarak 58. sırada kendine yer buldu. Roketsan da 6 sıra tırmanarak 80. sıraya yerleşti. Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş ise 100. sıradan listeye giriş yaptı.

ABD şirketlerinin ağırlığının olduğu listede Çin ve Büyük Britanya 'da firmalarının çokluğu da dikkat çekti.

İlk 100 listesine ilişkin veriler şirketlerin yıllık raporlarından ve Defence News'in şirketlere yaptırdığı anket sonuçlarına göre hazırlanıyor.

En çok kazanan savunma şirketleri listesinde Türkiye imzası ile ilgili etiketler ekonomi Savunma sanayi ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.