Emziren anneler hangi meyveleri yemeli? Anne sütünü neler artırır?

Emziren anneler hangi meyveleri yemeli sorusunun yanıtı haberimizde. Yeni doğum yapan annelerin bu dönemde nasıl beslenmesi gerektiği çok önemlidir. Annenin sütünün az olması durumunda neler yemeli sorusu da vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Emziren anneler hangi meyveleri yemeli, lohusalık döneminde anneler nasıl beslenmeli sorularının yanıtı haberimizde. Bebeklerin ilk 6 boyunca anne sütü emmeleri çok önemli olduğu için anne sütünü artıran besinler de oldukça önemlidir. Yeni doğum yapmış annelerin beslenmesinde neler olmalı, gaz yapan yiyeceklerden neden uzak durmalılar? İşte detaylar..

EMZİREN ANNELER HANGİ MEYVELERİ YEMELİ?

Anne Sütünü Ne Artırır?

Anne sütünü artıran şeyler sık sık araştırılmaktadır. Bu araştırmalar genellikle anneler ya da anne adayları tarafından araştırılmaktadır. Özellikle de sütü az olan anneler bunu sık sık araştırırlar. Çünkü annelerin çoğu bebeklerini 6 ay boyunca emzirmek isterler. Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi sağlığı yönünden de çok önemlidir. Anne sütünü artıracak birçok besin bulunmaktadır. Süt yapan şeylerden bazıları aşağıda bahsedildiği gibidir:

Bol bol su içmek sütü artırır.
Taze sıkımı meyve suları,
Ev yapımı şerbetler,
Çorba,
Ayran,
Bitki çayı (tüketmeden önce hekime danışılmalıdır)
Protein yönünden zengin et, balık gibi besinler,
Kahve, çay, sigara gibi ürünlerden bir süre uzak durulmalıdır,
Bebek uyurken anne de uyumalıdır,
Gün içinde ılık duş alınabilir,
Kısa yürüyüşler,

Süt Arttırıcı Yiyecekler

Anne sütünü artıran yiyecekler her yıl en fazla araştırılan konulardan birisidir. Çünkü sütü çok olmayan anneler korkarlar ve sütlerini artıracak olan yiyecekleri araştırırlar. Süt artırıcı etkisi olan pek çok besin bulunmaktadır. Bunlarla beslenmek annelerin sütünü artırmaktadır. Emziren anne ne yemeli diye düşünen kişiler aşağıdaki listedeki yiyecekleri yemelidir:

Su
Ev yapımı içecekler
Sütlaç gibi az şekerli ve şerbetsiz tatlılar
Yulaf
Havuç
Balık
Hurma, incir
Yeşil yapraklı sebzeler
Barbunya gibi baklagiller
Çemen otu
Nohut
Tahin
Kuru meyveler
Rezene

Bebeğe Gaz Yapmayan Yiyecekler

Emziren annelerin ne yediklerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Süt yapan gıdalardan beslenmeleri gereklidir. Aynı zamanda yediklerinde bebeklerine gaz yapmayacak besinler tüketmelidir. Bebeğe gaz yapan birden fazla besin vardır. Bebek emziren bir anne bu yiyecekleri tüketmemeye dikkat etmelidir. Bebeğe gaz yapmayan yiyecekler şunlardır:

Günde bir bardak süt ya da ayran
Günde bir adet yumurta
Tam yağlı beyaz peynir
Salata
Domates
Şekersiz çay
Asitsiz meyveler
Sütlü tatlı
Etli yemekler
Birkaç kaşık pirinç pilavı
Ceviz
Balık
Kırmızı et
Izgara köfte

Yeni Doğum Yapan Annelerin Sütü Nasıl Artar?

Yeni doğum yapmış bir annenin sütü çok olmayabilir. Bu durumda da anne sütü nasıl artırabileceklerini araştırılar. Yeni doğum yapan anneler bazı besinleri tüketerek sütlerini artırabilirler. Bu besinler ise şunlardır:

Kimyon
Arpa ile yapılan pilav ya da çorba
Zeytin yağı
Keten tohumu yağı
Susam yağı
Süt Yapan Meyveler

Süt yapan yiyecekler sütü az olan annelerin çok merak ettikleri bir mevzudur. Anne sütünü artıran birçok besin bulunmaktadır. Bu besinler arasında annelerin tüketmeyi en sevdikleri şeyler ise meyvelerdir. Anneye süt yaparken bebeğe de gaz yapmayacak meyveler vardır. Doğum yapmış ve sütü az olan kişiler bu meyvelerden tüketmelidir. Süt yapan meyveler ise şunlardır:

Dut
İncir
Hurma
Kuru İncir
Kuru Kayısı
Ayva
Armut

Anne Sütünü Artıran Çaylar

Emziren anneler sütünün artması için bazı besinler tüketirler. Gerçekten de sütü artıran birçok besin bulunmaktadır. Bir de süt artırıcı çaylar vardır. Anneler sütlerinin artması için bu çayları tüketirler. Ancak yine de çaylar tüketilmeden önce doktora danışılmalıdır. Anne sütü artıran çaylardan bazıları şunlardır:

Humana Still Tee
Lactamil
Mamsel Still Tee
Arifoğlu Anne Çayı
Hünnap Still Te

Emziren anneler hangi meyveleri yemeli? Anne sütünü neler artırır? ile ilgili etiketler sağlık emziren anne
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.