Emrah Safa Gürkan'dan tepki çeken Osmanlı sözleri: Hepsi at hırsızı!

Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan'ın Osmanlı Devleti hakkındaki sözleri büyük tepki çekti. "Beylikdüzü'nde üst geçitte sıkışan insanlar var ya 1299'da Söğüt'ün hali o. Moğullar'dan kaçan Beylikdüzü'ne gelmiş. Söğüt bir Beylikdüzü'dür." diyen Gürkan, Osmanlı Devleti'ni kuranlara 'at hırsızı' dedi. 

Takipçi sayısını artırmak için akıldışı açıklamalar yapan Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan'ın Osmanlı Devleti hakkındaki sözleri gündem oldu. 

"Yıldırım Beyazıd Sultan ünvanını kullanmış. Yıldırım Beyazıd kim ya? Sultan ünvanını herkes kullanamaz" diyen Gürkan Osmanlı Devleti'ni kuranlara 'at hırsızı' dedi. 

İşte Gürkan'ın o sözleri: 

"Osmanlılar bu dünyada sonradan görme. Yıldırım Beyazıd Sultan ünvanını kullanmış. Yıldırım Beyazıd kim ya? Sultan ünvanını kullanma iznini bir yerden almak gerekiyor. Herkes kullanamaz. Cengizi olmak lazım. Cengizi olmayan kullanamaz. 

Hepsi at hırsızı. Oğuz'dan falan gelmemişler. Osmanlı'yı adam Ali Selçuk'un toprak verdiği bir adam olarak bakıyor. Osmanlılar hakikaten Moğullar önünden kaçanlar en son durakta buluşmuşlar. Beylikdüzü'nde üst geçitte sıkışan insanlar var ya 1299'da Söğüt'ün hali o. Moğullar'dan kaçan Beylikdüzü'ne gelmiş. Söğüt bir Beylikdüzü'dür. Osmanlı bir Beylikdüzü imparatorluğudur. "

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Şöhret budalası Gürkan'ın bu sözlerine sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi. 

"İtibarı ile oynanmayan bir değerimizi bırakmamaya kararlılar." diyen takipçiler ayrıca Gürkan'ın Diyanet Vakfı'nın üniversitesi olan 29 Mayıs Üniversitesi'nde hocalık yapmasına da dikkat çekti. 

İşte Gürkan'ın akıldışı Osmanlı sözlerine gelen tepkiler...

Emrah Safa Gürkan'dan tepki çeken Osmanlı sözleri: Hepsi at hırsızı!

Emrah Safa Gürkan'dan tepki çeken Osmanlı sözleri: Hepsi at hırsızı! - Resim : 2

 

Emrah Safa Gürkan'dan tepki çeken Osmanlı sözleri: Hepsi at hırsızı! ile ilgili etiketler Osmanlı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.