Emniyet'ten sahte genelge açıklaması

Sosyal medya tam anlamıyla yalan kazanına döndü. Sahte kimlikler altında her konuda dezenformasyan üreterek toplumsal barışı terörize etmeye çalışan bu kesimler bu kez de koronavirüs kısıtlamaları üzerinden algı yaratmaya çalışıyor. Son öylemleri ise İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü adına sahte genelge üretmek oldu. Genelge başlığı ile dolaşıma sokulan belgeyi Emniyet Genel Müdürlüğü Twitter'dan yaptığı açıklama ile yalanladı.

Sosyal medya iletişimi yaygınlaştırdığı kadar her türlü dezenformasyon, manipülasyon ve provokasyona da açık bir ortam oluşturuyor. 

Adeta bir yalan kazanına dönen başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformlarında gerçek kimliklerini gizleyen, sahte isim ya da nicklerle paylaşımlarda bulunan bazı kişiler toplumsal olayları teşvik etmek, toplumsal barışı bozmak adına her türlü yalanı söyleyebiliyor. 

Bunun son örneği Kovid-19 tedbirleri ile ilgili yaşandı. 

"Genelge" başlığı ile düzmece bir metin dolaşıma sokuldu. Sahte genelgeye göre önümüzdeki hafta açıklanacak yeni tedbirler çerçevesinde 5-6 Aralık hafta sonu tam kapanmaya gidilecek. Ancak bu konuda ne İçişleri'nin ne de Emniyet'in böyle bir çalışması ya da genelgesi bulunmuyor. 

Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşlara resmi kanallardan yapılacak açıklamaların takip edilmesi gerekliliğine işaret edilerek şu açıklama yapıldı:

''Bazı sosyal medya platformlarında 'Genelge' başlığı ile paylaşılan belgeler SAHTEDİR. Covid-19 tedbirleri ile alaka alınacak tüm tedbirler Resmi Kanallar vasıtasıyla duyurulur.Bu tür kaynağı belli olmayan SAHTE BELGELERE itibar etmeyiniz.''

Emniyet'ten sahte genelge açıklaması

Emniyet'ten sahte genelge açıklaması ile ilgili etiketler Sosyal Medya Emniyet Genel Müdürlüğü genelge
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.