Emniyet'ten çok önemli DEAŞ açıklaması! 2 hücre çökertildi...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Cuma gecesi Arnavutköy ve Esenyurt'ta yangın çıkan iki evde bulunan patlayıcılarla, Bayrampaşa'da yakalanan 4 kişinin aynı kişiler olduğu belirtildi. Şahıslara ait otomobil ile bir motosiklette yapılan aramalarda el yapımı patlayıcılar, canlı bomba yelekleri, sırt çantaları ile silah ve mühimmatlar ele geçirildiği kaydedildi. DEAŞ'ın iki hücresinin çökertildiği vurgulandı.

Cume gecesi İstanbul Arnavutköy ve Esenyurt'ta iki evde yangın çıkmıştı. İtfaiyenin söndürdüğü yangınlar sonrası yapılan incelemede bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmişti.

Yapılan araştırma sonucunda evleri kullandığı belirlenen şahıslara ait bir otomobil ile motosikletin Bayrampaşa'da bir AVM'nin otoparkında olduğu tespit edilmesinin ardından yapılan operasyonda 1'i yaralı 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyetten yapılan konuyla ilgili açıklamada, araçlarda yapılan incelemede ise çok sayıda el yapımı patlayıcı ile EYP'li canlı bomba yelekleri ve sırt çantaları ile silahlar ele geçirildiği bildirildi...

Operasyon sonucunda DEAŞ'ın iki hücresinin çökertildiği ifade edildi.

İşte, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

emniyet_aAAklama

"27.07.2017 günü akşam saatlerinde ilimiz Arnavutköy ve Esenyurt ilçelerinde 2 ayrı ikamette çıkan yangınlara itfaiyenin müdahalesinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan incelemede her iki adreste de her hangi bir şahsın olmadığı ancak bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, metal bilye, çivi, vida, uzaktan kumanda ve motor, elektronik devre, kablo, pil ve vb. malzemelerin bulunduğu tespit edilmiştir.

2 HÜCRE ÇÖKERTİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak yapılan çalışmalarda bahse konu adreslerde bulunduğu belirlenen şahıslara ait 1 adet araç ve motosikletin Bayrampaşa ilçesindeki bir alış veriş merkezinin açık otoparkında olduğu tespit edilmiş, araçlarla birlikte DEAŞ terör örgütü üyesi biri yaralı olmak üzere 4 şahıs 28.10.2017 günü saat: 16.00 sıralarında yakalanmış 2 hücre çökertilmiştir.

Araç içerisinde ve motosiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir.”

Emniyet'ten çok önemli DEAŞ açıklaması! 2 hücre çökertildi... ile ilgili etiketler İstanbul DEAŞ Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü canlı bomba yeleği bombalı araç
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.