Emniyet'teki FETÖ temizliğinin perde arkasında ne var?

'Garson' kod adlı mahrem sorumlunun şifreleri 6 yıllık bir çalışma sonrası kırılmış Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'na teslim edilen verilerde yapılan çalışmalar sonucunda 3 bin kripto FETÖ emniyet personelinden tespit edilen 445 kişi açığa alınarak idari soruşturma başlatılmıştı.

MİT, 2017 yılında ele geçirdiği AES 256 bit ile şifrelenmiş hard disk'in içinde bulunan 16 yıllık mahrem yapılanmasının bilgilerini 6 yılda kırmayı başarmıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na sunulan veriler gizli tanık 'Garson'dan elde edilen ve MİT'in şifresini kırdığı 57 bin belgenin detaylı incelendi ve sona doğru doğru yaklaşıldı.

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; KOM verileriyle FETÖ'den herhangi bir işlem görmemiş yaklaşık 3 bin kripto emniyet personeli daha deşifre oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen komiser ve polis memurlarının aralarında bulunduğu 445 aktif emniyet mensubunu açığa alarak idari soruşturma başlattı.

BAKANDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; sosyal medya hesabından "Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Emniyet'teki FETÖ temizliğinin perde arkasında ne var? ile ilgili etiketler FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.