Emmanuel Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze sözleri!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'de ateşkes konusunda çalışılması ve Batı Şeria'da barışı tehdit eden yasa dışı Yahudi yerleşimcileri cezalandırmanın zamanının geldiğini belirtti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Gazze Şeridi'ndeki işgalci İsrailli Yahudilere yönelik çarpıcı bir açıklama geldi.

Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze açıklaması: Yahudi yerleşimcileri...

Macron, Ürdün ziyareti kapsamında bölgede görev alan Fransız askerleriyle bir araya geldiği askeri üste yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze ve Batı Şeria'daki durumu ele aldı.

''GAZZE'YE ŞİMDİYE KADAR 100 MİLYON AVROLUK YARDIMDA BULUNDUK''

Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanması ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için Fransa ve Ürdün'ün birlikte çabaladığını belirten Macron, ülkesinin şimdiye kadar Gazzelilere 100 milyon avroluk yardımda bulunduğunu kaydetti.

''YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİ CEZALANDIRMANIN ZAMANI GELDİ''

Bölgenin istikrarının tehdit altında olduğunu belirten Macron, "Gazze'de yaşanan insani dramı unutmuyorum." dedi.

Macron, bir siyasi ufkun yeniden açılması için Gazze'de ateşkes konusunda çalışılması gerektiğini vurgulayarak, "Ateşkesten çalınan her gün, bölgenin geleceğinden tahsil edilen bir gün demek." ifadesini kullandı.

Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze açıklaması: Yahudi yerleşimcileri...

Emmanuel Macron, "çalınan her masum hayatın, bugünün ve yarının fanatizmine bir bağış" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

''HUSİLERİN KIZILDENİZ'DEKİ TEHDİDİ KABUL EDİLEMEZ''

Batı Şeria'da barışı tehdit eden Yahudi yerleşimcileri cezalandırmanın zamanının geldiğini vurgulayan Macron, ülkesinin bölgedeki çatışmanın daha fazla yayılmaması için çabaladığını söyledi.

Macron, "Husilerin, Kızıldeniz'de seyrüsefer özgürlüğüne yönelik tehditleri kabul edilemez." ifadesini kullanarak, bölgede çok sayıda ülkede Fransız askerlerinin bulunduğuna değindi.

Emmanuel Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze sözleri! ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş Binyamin Netanyahu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.