'Emine Erdoğan'ı alkışlı protesto ettiler' diyen tetikçi medyanın yalanı ortaya çıktı!

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış töreninde seyrciler tarafından Emine Erdoğan'ın alkışlı protesto edildiği yalan haberin gerçeği ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan sosyal medyadan yaptığı açıklamada Özbekistan'ı temsilen performansın direktörü olan Saida Mirziyoyeva'nın 40 dakika geç katılımı nedeniyle seyircilerin protesto ettiğini belirtti.

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yenilenerek halkın hizmetine açıldı.

Yapımına 2 milyar lira harcanarak yeniden, daha fonksiyonel şekilde modernize edilen binada yeni gösteriler ve etkinlikler düzenlenmeye başladı.

AKM'de düzenlenen son etkinliklerden biri de Özbekistan Sanat ve Kültürü Geliştirme Fonu tarafından Lazgi Dans Performansı, oldu.

DİREKTÖR GÖSERİYE 40 DAKİKA GEÇ KATILDI

Programın geç başlamasına, Özbekistan'ı temsilen performansın direktörü olan Saida Mirziyoyeva'nın 40 dakika geç katılımı neden oldu.

İzleyenler programın ilan edildiği saatte başlamamasına ve gecikmenin artmasına tepki olarak alkışlı bir protesto yaptı. Gösteri sanatlarında yaşanan gecikmelerden ötürü izleyenlerin zaman zaman verebildiği bu tepki farklı yerlere çekildi.

'ALKIŞLI PROTESTONUN HEDEFİ EMİNE ERDOĞAN'A DEĞİLDİ' 

Ancak protestolar, CHP'ye yakınlığı bilinen medya grupları tarafından çarptırıldı.

Yapılan haberler "AKM'de seyirciler mesajı okunan Emine Erdoğan'ı yuhaladı" şeklinde servis edildi. Konuya ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sosyal medya hesabından açıklık getirdi.

Demircan, halkın haklı tepkisinin yanlış yorumlandığını vurgulayarak, "Gösterinin geç başlamasına ilişkin seyircinin alkış tepkisini, Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan'a yönelik diye lanse edilmesi akla izana uymadığı gibi çarpıtma ve yalan haberciliğin başka bir örneği olmuştur." ifadelerini kullandı.

'Emine Erdoğan'ı alkışlı protesto ettiler' diyen tetikçi medyanın yalanı ortaya çıktı!

Demircan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"Özbekistan Sanat ve Kültürü Geliştirme Fonu tarafından Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde, muhteşem bir Lazgi Dans Performansı sahnelendi. Performans, maalesef bir gecikmeyle başladı.

Özbekistan'ı temsilen performansın direktörü olan Sayın Saida Mirziyoyeva, programa yaklaşık 40 dakika geç iştirak edebildi. Bu nedenle istenmeyen bir gecikme yaşandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan izleyiciler bu nedenle rahatsız oldular.

Gösterinin geç başlamasına ilişkin seyircinin alkış tepkisini, Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan'a yönelik diye lanse edilmesi akla izana uymadığı gibi çarpıtma ve yalan haberciliğin başka bir örneği olmuştur.

Elde olmayan nedenlerle yaşanan gecikme nedeniyle izleyicilerin yüce gönlüne sığınıyoruz. Gösterilen haklı tepkiyi, bilinçli olarak yanlış yorumlayan, kişiler ve kurumlarla ilişkilendirenleri kınıyor, insafa davet ediyoruz."

 

'Emine Erdoğan'ı alkışlı protesto ettiler' diyen tetikçi medyanın yalanı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Atatürk Kültür Merkezi İstanbul Taksim Emine Erdoğan Özbekistan Sanat ve Kültürü Geliştirme Fonu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.