Emine Erdoğan'dan seçme ve seçilme hakkı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, bundan 85 yıl önce Türk kadınına tanınan seçme ve seçilme hakkına değindi. Erdoğan paylaşımında, ''İnancımızdan ve medeniyet değerlerimizden aldığımız güçle, geleceğe milli şuurla yürüyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Twitter hesabından Türk kadınına bundan 85 yıl önce tanınan seçme ve seçilme hakkına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, dünyanın birçok ülkesinden önce tanınan hak için, ''85 yıl evvel Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanındı ve 18 kadın milletvekili Mart 1935'te ikinci Meclis binasında görevlerine başladı. Bugün de inancımızdan ve medeniyet değerlerimizden aldığımız güçle, geleceğe milli şuurla yürüyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan'dan seçme ve seçilme hakkı mesajı

TÜRKİYE DÜNYA İKİNCİSİ

20 Mart 1930’da çıkarılan Belediye Kanunu ile ilk olarak Türk kadına belediye seçimlerine katılma, 1933 yılında çıkarılan Köy Kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme hakkı ve 5 Aralık 1934’de Teşkilatı Esasiye Kanunu 10’uncu ve 11’inci maddelerinde yapılan değişiklik ile milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı.

Emine Erdoğan'ın da değindiği gibi, 1 Mart 1935 tarihinde ise ilk kadın milletvekilleri TBMM’de yerlerini aldı.

Ayrıca, 1935 yılında kadınların mecliste temsilinde ülkemiz dünyada ikinci konumda bulunuyordu.

Emine Erdoğan'dan seçme ve seçilme hakkı mesajı - Resim : 2

 

Emine Erdoğan'dan seçme ve seçilme hakkı mesajı ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Twitter seçme ve seçilme hakkı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.