Emekliye promosyon tuzağı! Dolandırıcıların markajındalar...

Kendilerini banka çalışanı gibi tanıtan telefon sahtekârları “iki farklı taktik”le emeklileri kandırıyor. Banka yetkilisi gibi emekliyi arayan sahtekârlar “Maaşınızı evinize getireceğiz” yalanıyla vatandaşlarımızın kimlik ve hesap bilgilerini ele geçiriyor.

Emekliye ek gelir fırsatı sunacak banka promosyonu kampanyaları devam ederken burada yaşanan yoğunluk dolandırıcıları harekete geçirdi. Dolandırıcılar kendilerine banka yetkilisi izlenimi vererek, vatandaşları telefonla arayarak tuzağa düşürmeye çalışıyor.

 Emeklileri hedef alan dolandırıcılar telefon ile aradıkları kişiden kişisel bilgilerini almaya çalışıyor. “Emekli maaşınızı evinize getireceğiz” diyerek kimlik bilgileri dışında banka hesap bilgileri de sızdırılmaya çalışılıyor. Bir diğer yöntemde ise, dolandırıcılar, yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonuna ilişkin bir fark ödemesi çıktığını ve bunun için verecekleri hesap numarasına para aktarılmasını istiyorlar.

 KART BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN

Adli bilişim uzmanı Ali Murat Kırık konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu genelde telefon üzerinden gerçekleştiriliyor. Çünkü biliyorlar ki emekliler bu konuda dijital ortam telefon konusunda yeterli bilgi birikime ve donanıma sahip olmayabiliyorlar. Maaş kartlarımızın arkasında CVV söz konusu. CVV numaraları aslında o kartın güvenliğini sağlayan üç haneli numaralardır. CVV kodunu alan dolandırıcılar özellikle emeklilerimiz gece yatarken internet işlemlerini kullanıyorlar” diye konuştu.

Emekliye promosyon tuzağı! Dolandırıcıların markajındalar... ile ilgili etiketler emeklilik emekli banka promosyonu Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.