Emekliye ne kadar zam yapıldı? Memur emeklisi zam oranı yüzde kaç?

Emekliler ve memurlar temmuz ayında yapılacak zam oranlarını merak ediyor. Memura ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam oranı belli oldu. Zam oranlarının belli olmasıyla birlikte emekliler ne kadar zam alacağını araştırmaya başladı. Peki emekliye ne kadar zam yapıldı? Yüzde kaç? Zam oranı nedir? Hangi gün maaşlar yatacak? Detaylar haberimizde...

Emekliye ne kadar zam yapıldı? Memur ve emeklilere temmuz ayında zam yapılacak. Temmuz ayında yapılacak zam oranın ne olduğumu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Emekliler ne kadar zam alacağını merak ediyor. Peki emekliye ne kadar zam yapıldı? Yüzde kaç? Zam oranı nedir? Hangi gün maaşlar yatacak? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Emekliye ne kadar zam yapıldı? Memur emeklisi zam  oranı yüzde kaç?

MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Sene başında yüzde 4 zam alan memur ve memur emeklileri zamdan yüzde 5,17 puan fazla olan enflasyon farkını temmuz ayında alacak. Temmuzda yansıtılacak toplam zam enflasyon farkı ve artı olarak daha önce kararlaştırılan yüzde 3,5 olacak. Yani maaşlar yüzde 9'a yakın zamlanmış olacak.

Emekliye ne kadar zam yapıldı? Memur emeklisi zam  oranı yüzde kaç? - Resim : 2

Açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte memur ve emeklilerinin temmuz zamları da belli oldu. Buna göre görevdeki memurlar ile emeklileri toplu sözleşmeye göre yüzde 3.5 zam üzerine enflasyon farkı da eklenince maaşlarını yüzde 8.65 zamlı alacaklar.

2018'in temmuz ayında ise toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3.5 zam öngörüldü. Ayrıca geçen, yani Ocak-Haziran, dönemine ait 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde de aşan tutar kadar fark alacaklardı. 2018'in ilk altı ayında TÜFE'de gerçekleşen ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon yüzde 9.17 olarak gerçekleşti. Böylece memur ve emeklilerine yüzde 5.17'lik enflasyon farkı alma hakkı doğdu. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte zam oranı yüzde 8.67 oldu.

Ancak Maliye Bakanlığı, ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8.65 oranında artış yapıldığını açıkladı. Özetle, kamu görevlileri ve memur emeklileri bu temmuzda maaşlarını yüzde 8.65 zamlı alacak. Bu zamla birlikte de kamu görevlileri ve emeklileri 2018 yılında toplam 14.34 zam almış olacaklar. Böylece, temmuz-aralık döneminde en düşük memur emekli aylığı 1.978 liradan 2.149 liraya yükselecek.

EMEKLİLİK
Emeklilik, kişilerin yasalarca belirlenen uzunca bir süre çalıştıktan sonra çalışma hayatından tamamen çekilmeleri. Bu kimselere emekli veya tekaüt denir. Emekliler, geçmiş hizmetleri nedeniyle, çalışmaksızın, belirli ve düzenli bir gelir almaya hak kazanırlar. Bununla birlikte, gündelik kullanımda, kanuni zorunluluğu doldurmadan iş bırakmış kimseler de zaman zaman emekli olarak adlandırılırlar.

Emeklilik, genellikle kişinin ekonomik durumunun yanı sıra hayattaki rolünde de önemli değişikliklerin meydana gelmesi anlamına gelir.

Emekliye ne kadar zam yapıldı? Memur emeklisi zam oranı yüzde kaç? ile ilgili etiketler emekli zam oranı nedir yüzde kaç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.