Emeklilere müjde! Banka promosyon ödemeleri 10 bin TL'ye ulaştı! İşte yeni banka promosyon detayları...

Bankalar arasındaki promosyon yarışı hız kesmeden devam ediyor. Diğer taraftan, bazı bankalar da emekli müşterilerini kaybetmemek adına promosyon miktarlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu çerçevede, bankaların emekli promosyon tutarları 10 bin TL'ye kadar çıktı. İşte detaylar...

Emekliler için bankaların yaptığı promosyon yarışı devam ediyor. Bankaların promosyon ücretlerini artırması en çok emeklilere yarıyor. Bazı bankaların promosyon tutarı 10 bin liraya kadar yükseldi. Bazı bankalar ise emekli müşterilerini kaybetmemek için promosyon yarışında rakamları yükseltmeye devam ediyor. Bazı bankaların 31 Ağustos 'son gün' olarak açıkladığı promosyon kampanyaları ise uzatıldı. Emeklilere bir güzel haber daha geldi. Promosyon tutarları yükselmeye devam edecek. 

Temmuz ayında uygulanan emekli maaş zammıyla birlikte emekli promosyonları özel bankalar arasındaki yarışı körükledi. Hal böyle olunca emeklilere ödenecek rakam 10 bin TL'ye dayandı.

"HER BANKA KENDİ ANLAŞMASINI YAPACAK"

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı

"Her banka kendi anlaşmasını yapacak. Hatta bir banka 30 Eylül, diğer başka banka 31 Ekim olarak süre belirlemişti. Bu sürenin değişmesi ile ilgili aslında yasal bir sınırlama aslında yok. Genel olarak emekliler ve maaş alanlar bunun değişimini yapabilir."

Emeklilere müjde! Banka promosyon ödemeleri 10 bin TL'ye ulaştı! İşte yeni banka promosyon detayları...

PROMOSYON MİKTARLARI ARTIYOR

Maaş promosyonuna bağlı süreler bankaların kendi insiyatifine bağlıdır. Dün Merkez Bankası’nın açıkladığı bir husus var TL mevduatlarının döviz mevduatının aşağısında olması durumunda Merkez Bankası bankalara yüzde 3 daha fazla zorunlu karşılık ayırma zorunluluğu getirdi. Şu anda merkez bankasının dolarizasyonu engellemek ve Kur korumalı mevduat (KKM) hem ticari işletmeleri hem de şahısları yönlendirmek amacıyla bankaların zorunlu karşılıklarını artırdı. Bu durum da bankalara ekstra TL mevduatı bulma iştahını getirdi.

Emeklilerin ve çalışanların maaş promosyonlarının artırılması ve maaş promosyon sürelerinin artırılması bundan kaynaklıdır. Burada bankalar TL kaynak bulma arayışındalar ki zorunlu karşılık ayırmasınlar. Onun için bankalar buna ilişkin promosyon sürelerini uzattı.

Emeklilere müjde! Banka promosyon ödemeleri 10 bin TL'ye ulaştı! İşte yeni banka promosyon detayları... - Resim : 2

40 BİN TL'YE VARAN PROMOSYON ARTIŞI VAR

Mesela Anadolu Üniversitesi’nde 40 bin liraya varan promosyon artışı vardı. Bu promosyon artışları kişilerin maaş tutarları ile alakalıdır. Kişilerin maaşları artınca alacakları promosyon da artıyor aslında. Ancak bankaların zorunlu karşılıklarının artırılması ve gecelik faizlerin yüksek olması bankaların bu maaş promosyonu artışı yapacağı öngörülüyor. Yani bankalar daha fazla artış yapabilir.

Emeklilere müjde! Banka promosyon ödemeleri 10 bin TL'ye ulaştı! İşte yeni banka promosyon detayları... ile ilgili etiketler promosyon banka promosyonu promosyon başvurusu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.