Emeklilere Bayram İkramiyesinde Dev Zam! EYT'lilerde Yararlanıyor, Çılgın Rakam Herkesi Sevindiriyor

Ramazan Bayramı yaklaşırken en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye kadar çıkacağının açıklanması emekli bayram ikramiyelerini gündeme taşıdı. Son olarak 1100 TL olarak açıklanan bayram ikramiyelerinin 2750 TL'ye toplamda da 5500 liraya kadar çıkması beklenmekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli vatandaşlar için zam müjdesini açıklarken akıllardaki diğer soru bayram ikramiyeleri oldu. Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplamda yılda iki kez verilen bayram ikramiyeleri emeklilere az da olsa rahat nefes aldırmakta. Hâl böyle olunca da son olarak 1100 TL olarak açıklanan emekli bayram ikramiyelerinin 2023 yılında ne kadar zamlanacağı merak edilmekte.

2023 senesinde önce EYT'liler ve hemen arkasından da emekliler için güzel haberler gelirken asgari ücretli çalışanlarında maaşlarına da zam yapılması vatandaşları az da olsa rahata erdirmişti. Milyonlarca çalışan vatandaş emeklilik hakları için gün sayarken EYT'lilerin bayram ikramiyelerinden yararlanıp yararlanamayacağı merak edildi.

Emeklilere Bayram İkramiyesinde Dev Zam! EYT'lilerde Yararlanıyor, Çılgın Rakam Herkesi Sevindiriyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “En az emekli aylığı ile bayram ikramiyesini arttıracak çalışmalarımız var.” ifadeleri herkesi heyecanlandırdı. Peki ama 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün son olarak 1100 TL olan emekli bayram ikramiyelerinin toplamda 5500 liraya kadar çıkması için talepte bulunduklarını söylemiş ve vatandaşlar müjdeli haberi beklemeye başlamıştı. Talebin ardından yapılan görüşmelerde masada bayram ikramiyeleri için 3 formül bulunmakta.

2023 Emekli Bayram İkramiyelerinde 1. Formül

Emekli bayram ikramiyelerine gelecek olan zamda enflasyon farkının ele alınması gündemde. Bu gibi bir durumda yıllık enflasyona bakılacak olursa Şubat ayında yüzde 55.18'lik oran doğrultusunda 1100 TL olan bayram ikramiyelerinin en az 1.750 TL, toplamda da 3500 liraya kadar çıkması beklenmekte.

Emeklilere Bayram İkramiyesinde Dev Zam! EYT'lilerde Yararlanıyor, Çılgın Rakam Herkesi Sevindiriyor - Resim : 2

2023 Emekli Bayram İkramiyelerinde 2. Formül

Ocak ayında gerçekleştirilen emekli enflasyon artışı sonrasında refah payı da işleme alınacak. Bu durumda da 6 aylık artışla beraber refah payı oranı yüzde 30'a kadar çıkacak. 1100 TL olan bayram ikramiyesi de 1430 TL, toplamda 3000 lira seviyelerinde seyredecek.

2023 Emekli Bayram İkramiyelerinde 3. Formül

Son formülde ise en yüksek emekli bayram ikramiyesi gündemde. TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Başkanı Kazım Ergün'ün talebinin dikkate alınması durumunda 1100 TL olan bayram ikramiyesi 2750 TL'ye toplamda da 5500 liraya kadar çıkacak.

Emeklilere Bayram İkramiyesinde Dev Zam! EYT'lilerde Yararlanıyor, Çılgın Rakam Herkesi Sevindiriyor ile ilgili etiketler emekli Ramazan Bayramı Kurban Bayramı İkramiye
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.