Emekli profesör taksit taksit dolandırıldı! 10 günde 10 milyon lirasını kaptırdı!

İstanbul'da emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel, telefonla arayan dolandırıcılar tarafından taksit taksit dolandırıldı. Dolandırıcılar eski profesöre kimlik bilgilerinin çalındığı yalanını söyleyerek, para ve ziynet eşyalarında parmak izi araştırması yapacaklarını belirtti. Profesör bu dolandırıcılara önce 1 milyon TL verdi, ardından 160 tam altın ve 200 bin dolarını, 10 gün sonra ise bankadaki 250 bin TL'sini verdi. Olay, profesörün kızı eve gelince ortaya çıktı.

Hemen hemen her gün yeni bir vukuatlarıyla karşılaştığımız dolandırıcıların hedefi bu kez, İstanbul Bebek'te yaşayan emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel oldu. 10 gün içinde dolandırıcılara 10 milyon lira kaptıran profesör, hayatının şokunu yaşadı.

DEĞERLİ EŞYALARIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞIP, POŞETLE VERDİ

Bebek'te ikamet eden Prof. Dr. Demirel'in geçtiğimiz günlerde telefonu çaldı. Kendisini emniyette yetkili amir olarak tanıtan telefondaki kişi, yaşlı adama kimlik bilgilerinin kullanılarak bir dolandırıcılık yapıldığını söyledi.

Sabah'ta yer alan habere göre Prof. Demirel, sözde polisin talebiyle evdeki değerli eşyaların fotoğraflarını paylaştı. Daha sonra da poşete koyduğu 1 milyon lira ve 160 adet tam altın gibi birçok ziynet eşyayı, Arif Paşa Korusu'nda buluştuğu şüpheliye teslim etti.

 

"EVDEKİ TÜM PARANIN TESLİM EDİLMESİ GEREK"

Bir süre sonra yeniden aranan Prof. Dr. Demirel, "Evdeki tüm paranın teslim edilmesi gerek" diyen şahsa 200 bin dolar verdi. Olayın üzerinden 10 gün geçti. Profesörü bir kez daha arayan dolandırıcının, "Bankalardaki tüm paranızı çekin" talimatı üzerine Demirel, Bebek'teki özel bankadan 250 bin dolar çekip kapıya gelen sözde görevliye verdi. Emekli profesör, bu parayla birlikte dolandırıcılara toplam 10 milyon lira verdi.

 

KIZI ZİYARETE GELİNCE HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI

Olay, Prof. Demirel'in kendisi gibi doktor olan kızının ziyarete gelmesiyle ortaya çıktı. Durumu kızına anlatan profesör, dolandırıldığını fark edince kızıyla birlikte polis merkezine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Emekli profesör taksit taksit dolandırıldı! 10 günde 10 milyon lirasını kaptırdı! ile ilgili etiketler İstanbul Bebek profesör Dolandırıcı ahmet demirel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.