Emekli pilotların orduya dönüş yolu açıldı!

Türk Hava Kuvvetleri'nin pilot ihtiyacı TSK'dan emekli olarak ya da mecburi hizmet süresini tamamlayarak ayrılanlardan karşılanacak. Bugün Resmi Gazete’de Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili bir kanun maddesi yayımlandı. “7166 Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ismiyle yayımlanan kanunun 6’ncı maddesine göre Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olarak ya da mecburi hizmetini tamamlayarak ayrılan pilot subaylar geri çağrılabilecek. 

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, darbeye karışan birçok subay TSK’dan atıldı ve haklarında hukuki süreç başlatıldı.

TSK’daki Fethullahçı örgütlenmenin en yoğun olduğu yerlerden biri de kuşkusuz ki hava kuvvetleri. FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki yapılanması öyle bir noktaya ulaştı ki, yapılan operasyonlar sonrasında TSK’da ciddi bir pilot açığı meydana geldi.

Hükümet bu açığı kapatabilmek için Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli olarak ya da mecburi hizmetini tamamlayarak ayrılan ve sivil hava yollarında çalışan pilotları TSK'ya geri çağırdı.

Çıkarılan kanun maddesinde Türk Hava Kuvvetleri’ne geri çağırılan pilotların, rütbe ve terfi işlemleri de düzenlendi.

İlgili kanun maddesindeki, “Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce tabi oldukları yükümlülük sürelerini tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan pilot subaylar, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve haklarında yaptırılacak güvenlik soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla ihtiyaç duyulan hava aracı tiplerinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanının onayı ile halihazırda 113 üncü maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde pilotlar için belirlenen yükümlülük süresini tamamlamaları için yeniden subay nasbedilirler” ifadeleriyle yeniden TSK’ya davet edilen emekli pilot subayların, terfi işlemleri için de şöyle denildi:

“Bunların emsallerinin bulunduğu rütbelere terfi işlemleri, 38 inci maddede belirtilen rütbe terfi şartları ve esasları aranmaksızın derhal yapılarak nasıpları emsalleri tarihine götürülür. Atanan pilot subayların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden, uçuş süreleri ise uçuş hizmet süresinden sayılır.”

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan 7166 Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 6’ncı maddesi şöyle:

Emekli pilotların orduya dönüş yolu açıldı!

Emekli pilotların orduya dönüş yolu açıldı! ile ilgili etiketler TSK Hava Kuvvetleri
GÜNÜN VİDEOSU

Ankara'da sağanak sonrası facia... Sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altında sıkıştı!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yağış sonrası sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altına girdi. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.