Emekli Maaşı 1500 TL Olanlar Temmuz Zammı Alacak Mı? İşte O Yanıtın Cevabı

2021 Temmuz ayında emekli ve memurların bekledikleri enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz ayı içerisinde emekli ve memurların maaşlarına yansıyacak zam oranı araştırılırken emekli maaşı 1500 TL olanlar Temmuz zammı alacaklar mı sorusu akıllara geldi.

TÜİK tarafından 2021 yılı Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Böylece memur maaşlarına ve tüm emekli aylıklarına yüzde 8.45 oranında bir zam yapıldı.

Temmuz ayı ile birlikte maaşların yanında kıdem tazminatı tavanı da yükseliş göstereceğinden çalışanların alacağı tazminat miktarlarında da artış yaşandı. Böylece 13 milyon emekli, 3.5 milyon memur ve milyonlarca sosyal yardım alan vatandaşla birlikte 30 milyona yakın çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanındaki artışın 8.224 liraya kadar çıkabileceği belirtildi.

Emekli Maaşı 1500 TL Olanlar Temmuz Zammı Alacak Mı? İşte O Yanıtın Cevabı

Son olarak 2018 yılın sonlarında yapılan düzenleme ile en düşük emekli aylığı 1.000 liraya çıkartılmış ve 2019 başından itibaren de düşük emekli maaşı alanların maaşları bin lira olarak tamamlanmıştı. Yeni düzenlemeden de 200 bine yakın emekli vatandaş yararlanmaya hak kazanmıştı.

Koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için yapılan düzenleme ile en düşük emekli aylığı 1.500 lira çıkartıldı. Bu karara göre, örneğin aylığı 750 lira olan emeklilere 750 lira da Hazine’den destek sağlanarak ele geçen gelir bin 500 liraya yükseltildi. Buna göre, Her 6 ayda bir verilen maaş zammı bin 500 liraya değil, emekli aylığı olan 750 liraya yapılıyor.

Emekli Maaşı 1500 TL Olanlar Temmuz Zammı Alacak Mı? İşte O Yanıtın Cevabı - Resim : 2

Çünkü kanun gereği aylıklar, 1.500 liradan düşükse aradaki fark Hazineden tahsil ediliyor. Bu da şu anlama geliyor; maaşı 1.500 liradan düşük olanlar, bundan sonraki yasal artışlarla maaşı 1.500 liraya ulaşana kadar, zamlardan yararlanamayacak.

Emekli Maaşı 1500 TL Olanlar Temmuz Zammı Alacak Mı? İşte O Yanıtın Cevabı ile ilgili etiketler emekli zam Temmuz enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.