Emekli maaş ödeme tarihi değişti mi? Emekli maaşı ne zaman yatacak?

Emekli maaşı ödeme tarihleri, Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaşın yakından takip ettiği önemli bir konu. Emeklilerin aylık ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen bir takvime göre gerçekleştirilir. Ancak son günlerde bazı basın yayın organlarında "emekli maaşı ödeme tarihlerinin değiştiği" yönünde haberlerin yer alması, emekli vatandaşları kafa karışıklığına sürüklüyor. Peki, Emekli maaş ödeme tarihi değişti mi? Emekli maaşı ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Emekli maaşı ödemeleri, Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş için hayati bir konu ve her ayın başında bu konuda merak ve dikkatle araştırılıyor. Son günlerde bazı basın yayın organlarında, "emekli maaşı ödeme tarihlerinin değiştiği" yönünde haberler yer aldı, bu da emekli vatandaşlar arasında ciddi bir kafa karışıklığına neden oldu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla bu konudaki belirsizlik ortadan kalktı. Peki, Emekli maaş ödeme tarihi değişti mi? Emekli maaşı ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde...

Emekli maaş ödeme tarihi değişti mi? Emekli maaşı ne zaman yatacak?

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

Konuyla ilgili kesin bir açıklama yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti ve emekli maaşı ödeme tarihleri konusunda net bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, emekli maaşlarının ödeme tarihlerinin değişmediğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan emekli aylığı almakta olan vatandaşlarımız daha önceki aylarda olduğu gibi yine aynı günlerde aylıklarını almaya devam edecektir. Bu itibarla haber başlığında yer alan maaş günlerinin değiştiği ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesine yer verildi.

Emekli maaşı ödeme tarihlerinin değişmediği net bir şekilde açıklanmış oldu. Böylece milyonlarca emekli vatandaşın merakı sona erdi.

Emekli maaşı ödemeleri, tahsis numarasının son hanesine göre belirlenen tarihlerde gerçekleştirilir.

Emekli maaşı ne zaman yatacak?

4A SSK Emekli maaşı ödeme tarihleri:

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında emekli maaşlarını alırlar.

 

4B Bağ-Kur emekli maaşı ödeme tarihleri:

  • Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 ve 1 olanlar ayın 26'sında,
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

 

Bu açıklamalarla birlikte emekli vatandaşlar, emekli maaşlarının ödeme tarihlerinin değişmediğini bir kez daha net bir şekilde öğrenmiş oldular. SGK tarafından belirlenen bu ödeme takvimi doğrultusunda, emekli maaşlarını almaya devam edecekler.

Emekli maaş ödeme tarihi değişti mi? Emekli maaşı ne zaman yatacak? ile ilgili etiketler emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.