"Emekli banka promosyonu 20 bin liraya çıkabilir"

Emekli maaşlarına özel bankaların verdiği promosyonlar kesenin ağzını açtı. Promosyon miktarı 7 bin 500 liraya kadar çıkarken bu rakamın artması bekleniyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yıllarca emekliye maaş promosyonu adı altında kazanca oranla çok düşük para veren özel bankalar kesenin ağzını açtı. Promosyonlar bir anda 3 yıllık bin 500 liralardan 5 bine ardından da 7 bin 500’e kadar çoktan çıktı. Bu yarışta kamu bankalarının olmaması akılları karıştırıyordu. Kamu bankaları emekliye maaş promosyonu olarak hala 900 lira civarı para veriyor. Bunun ardındaki nedenin ise kamu banlarının normal kurum ihalelerinde 3 yıllık 20 bin liraya kadar promosyon vermesi olduğu ortaya çıktı.

Emekli maaş promosyonu 7 bin 500 lira ile zirve yaparken, bir banka yöneticisi 10 bin liranın kısa süre içerisinde görülebileceğini söyledi.

İlk kez Denizbank’ın 300 lira vererek aldığı emekli maaş promosyonu cuma günü itibariyle 7 bin 500 liraya kadar yükseldi. Ancak, söz konusu promosyon yarışının daha yeni başladığı belirtilerek, kısa sürede 10 bin liraya kadar yükselebileceği oyuna kamu bankalarının girmesiyle bu rakamın 20 bin liraya kadar çıkabileceği belirtildi. Oysa 3 yıl için verilen 7 bin 500 liranın çok yüksek olmadığını söyleyen özel banka yetkilisi, “7 bin 500 lira çok büyük rakam gibi geliyor. Oysa Denizbank 2015 yılında 300 lira promosyon verdi.  Enflasyon ile kıyasladığımızda bugün söz konusu promosyonun en az 15 bin lira olması gerek”dedi.
Promosyon yarışının kısa sürede 10 bin liraya  ulaşacağını da söyleyen yetkili, “Daha kamu bankaları ortaya çıkmadı. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon veriyorlar. Bugün özel bankalar 3 yıllığına 7 bin lira veriyor. Bu nedenle kamu bankaları tüm dengeleri değiştirebilir” diye konuştu.

KİM NE VERİYOR?

Halen en yüksek promosyonu Yapı Kredi Bankası, Garanti ve Akbank 7 bin 500 lira olarak veriyor. Yapı Kredi ve Akbank başvuruları internet üzerinden kabul ederken, Akbank’ta ise şubeye gitme zorunluluğu var.

"Emekli banka promosyonu 20 bin liraya çıkabilir" ile ilgili etiketler emekli maaşı promosyon Banka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.