Emekli aylıkları ne zaman ödenecek? Maaşlar ne zaman yatacak?

Emekli vatandaşlar, Kurban Bayramı'na denk gelen maaş günleri nedeniyle Ağustos 2018 aylıklarını ne zaman alacaklarını merak ediyorlardı. SGK, konuya açıklık getirdi. Emekli aylıkları ne zaman ödenecek? Maaşlar ne zaman yatacak? Maaş ödemeleri ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor.

Ağustos 2018 emekli aylıkları ödemeleri, 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatiline denk geldi. Emekliler maaş günleri tatille çakıştığı için aylıklarını ne zaman alacaklarını merak ediyordu. Beklenen açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. Emekli aylıkları ne zaman ödenecek? Maaşlar ne zaman yatacak? Soruların yanıtları bu haberde...

Emekli aylıkları ne zaman ödenecek? Maaşlar ne zaman yatacak?

EMEKLİ AYLIKLARI ÖDEME GÜNLERİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan, emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıklarının 18 Ağustos'tan itibaren ATM'lerden, 20 Ağustos'ta da bankalardan ödeneceğini bildirdi.

SGK'den yapılan açıklamada, emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemelerinin öne alınacağı belirtildi.

Açıklamada, "Ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan, emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos'tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos'ta bankalardan ödenecek" ifadesi kullanıldı.

 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK)
16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağ-Kur, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesi ile kurulmuş, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın ilgili bir kuruluşudur. Kurum; genel kurul, yönetim kurulu ve başkanlık olmak üzere üç organdan oluşur.

Temel amacı; sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir.

Kurumun görevleri şunlardır:
Ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.
Hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmak.
Sosyal güvenliğe ilişkin konularda; uluslararası gelişmeleri izlemek, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliği yapmak, yabancı ülkelerle yapılacak sosyal güvenlik sözleşmelerine ilişkin gerekli çalışmaları yürütmek, usûlüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası antlaşmaları uygulamak.
Sosyal güvenlik alanında, kamu idareleri arasında koordinasyon ve iş birliğini sağlamak.
Bu Kanun ve diğer kanunlar ile Kuruma verilen görevleri yapmak.

Emekli aylıkları ne zaman ödenecek? Maaşlar ne zaman yatacak? ile ilgili etiketler SGK emekli aylıkları ne zaman ödenecek maaşlar ne zaman yatacak
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.