Emekli amirallerin muhtırasına suç duyurusu

Emekli amirallerin büyük tepkilere neden olan skandal bildirisi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 15 Temmuz Derneği, bildiride imzası bulunan isimler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı skandal bildiriye tepkiler devam ediyor. 15 Temmuz Derneği, skandal bildiride imzası bulunan emekli amiraller hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak. Derneğin yaptığı açıklamada söz konusu isimler hakkında Çağlayan Adliyesi'nde “cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulacağının altı çizildi.

15 Temmuz Derneği'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayınlayan 103 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine canı pahasına karşı çıkan milletimiz, önceki gece emekli 103 amiralin bildirisiyle güne uyandı. Askeri vesayetin köhnemiş zihniyetiyle hareket eden ve mevcut iktidara ayar vermeye çalışan bu girişimi şiddetle kınıyoruz. 103 emekli amirale ve darbe aşığı zihniyete sahip olanlara 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlatıyor ve “Haddinizi bilin” diyoruz.

Söz konusu bildiride emekli generallerin gündeme ilişkin düşüncelerine yer verilmiş ve “AKSİ HALDE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ, TARİHTE ÖRNEKLERİ OLAN, BUNALIMLI VE BEKASI İÇİN EN TEHLİKELİ OLAYLARI YAŞAMA RİSK VE TEHDİDİ İLE KARŞILAŞABİLECEKTİR.” ifadeleri yer almıştır. Tehdit içeren ve cebre teşebbüs eder mahiyetteki bu açıklamalar nedeniyle emekli amiralleri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 309. Maddesi gereğince hukuk önünde hesap vermeye çağırıyoruz.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapacağımız suç duyurusu ve basın açıklamasına siz değerli basın mensuplarını da bekliyoruz."

"DEMOKRASİ NÖBETİNDEYİZ"

Öte yandan 15 Temmuz Derneği skandal bildiri ile ilgili bir açıklama daha yaptı. "Demokrasi  Nöbetindeyiz" başlığı ile yapılan açıklamada "Milletimiz 15 Temmuz'da olduğu gibi milli iradeyi hiçe saymaya çalışan her girişimde aynı kararlılık ve güçle karşı duracaktır." ifaeleri yer aldı.

15 Temmuz Derneği'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Emekli amirallerin muhtırasına suç duyurusu ile ilgili etiketler 15 Temmuz Derneği suç duyurusu amiral muhtıra bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.