Emekli amiraller için 12'şer yıl hapis cezası istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiral hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Söz konusu iddianamede emekli amiraller için 12'şer yıl hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emekli amirallerin 'Montrö' bildirisiyle ilgili iddianame hazırlandı.

12'ŞER YIL HAPİS CEZASI VERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Savcılık tarafından düzenlenen iddianamede 103 emekli amiral hakkında 12'şer yıl hapis cezası verilmesi talep edildi.

NE OLMUŞTU?

5 Nisan 2021 tarihinde gözaltına alınan emekli amiraller ifade vermek için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğüne getirildi. Gözaltına alınan 10 amiralden 6'sı İstanbul, 2'si Ankara diğer 2'si ise Kocaeli şehirinde gözaltına alındılar. Aynı gün 81 ilde 910 dernek, 408 vakıf, 27 üniversite, 114 oda, 550 sendika, 46 federasyon emekli amirallerin yayımladığı bildiri için suç duyurusunda bulundu.Yargı çerçevesinde alınan ilk karar emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edilmesi oldu. Ardından amirallerin evleri arandı ve dijital materyallerine el koyuldu. 8 Nisan tarihinde ise gözaltına alınan 10 emekli amiral gözaltı sürelerinin 4 gün uzatılması talebiyle adliyeye sevk edildi. 13 Nisan tarihinde ise gözaltına alınan tüm emekli amiraller adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 22 Nisan tarihinde ise şüpheli bulunan 6 emekli amiral serbest bırakıldı.

Emekli amiraller için 12'şer yıl hapis cezası istendi ile ilgili etiketler montrö emekli amiral bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.