EMA ve AB Komisyonu'ndan aşıya onay

Avrupa'da koronavirüs aşılamasının başlayacağı tarih belli oldu. Avrupa İlaç Ajansı EMA'nın ardından AB Komisyonu da Pfizer-BioNTech aşısına onay verdi. EMA'nın kullanım onayını tasdik eden ve dağıtım izni veren komisyonun kararına göre AB ülkelerinde aşılama 27-28 ve 29 Aralık tarihlerinde başlayacak.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konuya ilişkin açıklamasında, EMA'nın kararının ardından AB Komisyonu'nun izniyle Pfizer'in Belçika'daki tesislerinde üretilen aşıların AB üyelerine dağıtımının birkaç gün içinde başlayacağını duyurdu.

Von der Leyen, aşılamaların 27, 28 ve 29 Aralık tarihlerinde bütün AB ülkelerinde başlayabileceğini ifade etti.

EMA'nın Amerikan ilaç şirketi Moderna'nın geliştirdiği aşıya ilişkin onayı hakkındaki kararı da 6 Ocak'ta vereceğini aktaran von der Leyen, AB olarak düşük gelirli ülkelere aşı temini konusunda yardımcı olacaklarını da ifade etti.

EMA, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği "BNT162b2" adlı aşının AB'de pazarlanmasına bugün onay vermişti.

EMA ve AB Komisyonu'ndan aşıya onay ile ilgili etiketler BioNTech Pfizer AB Komisyonu EMA aşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.