Elon Musk'tan İsrail destekçilerine gözdağı: İsrail'in soykırımını savunan herkesin hesabını kapatacaklarını açıkladı

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, "Herhangi bir grubun soykırımını savunan herkes bu platformdan uzaklaştırılacaktır." diyerek İsrail destekçilerine adeta gözdağı verdi.

X platformunun sahibi ve iş insanı Elon Musk İsrail'in Gazze'de bir ayı aşkın süredir yaptığı katliamın ardından dikkat çeken bir tweet attı. 

Elon Musk sosyal medya platformu üzerinden yayınladığı mesajda "Açıkça ifade etmek gerekirse herhangi bir grubun soykırımını savunan herkes bu platformdan uzaklaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte kullanıcılara uyarıda bulundu.

REKLAM VERENLER KIZDI

Elon Musk'ın bu açıklaması bazı firmaları kızdırırken, X'teki reklamların askıya alınabileceği de ifade ediliyor.

Elon Musk'tan İsrail destekçilerine gözdağı: İsrail'in soykırımını savunan herkesin hesabını kapatacaklarını açıkladı

BEYAZ SARAY ELON MUSK'I KINADI

New York Times'ın haberine göre Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew BateS, gazetecilere Musk'ın X'teki ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bates, bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor." paylaşımına "Gerçekleri söyledin." yorumunu yapan Musk'ı "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçladı.

İnsanları nefrete karşı bir araya getirmenin herkesin sorumluluğu olduğunu kaydeden Bates, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz ve kınamaya devam edeceğiz." dedi.

Elon Musk'tan İsrail destekçilerine gözdağı: İsrail'in soykırımını savunan herkesin hesabını kapatacaklarını açıkladı ile ilgili etiketler Elon Musk X (Twitter) İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.