Elon Musk'ın serveti 15 milyar dolar arttı

Tesla ve SpaceX'in kurucu Elon Musk için hareketli ve bir o kadar da karlı bir hafta yaşandı. Güney Afrikalı girişimcinin kişisel serveti geçtiğimiz hafta 15 milyar dolar arttı. Musk'ın servetindeki bu artışın sebebi ise Tesla hisselerinin, ABD'de S&P 500 endeksine dahil edilmesi sonrasında yüzde 14'e varan oranda değer kazanması oldu.

SpaceX ve Tesla’nın kurucu yöneticisi Elon Musk, birden çok konuyla gündeme geldiği son bir haftada servetine servetine kattı.

Tesla'nın, Amerika'da faaliyet gösteren ve değeri en yüksek 500 şirketin hisse senetlerinden oluşan S&P 500’e girmesiyle birlikte hisseleri yüzde 14 değer kazanırken firmada yüzde 20 payı bulunan Elon Musk’ın kişisel serveti 15 milyar dolar artışla 117.5 milyar dolara yükseldi.

Musk'ın kişisel serveti sadece bu yılın geride kalan 11 ayında, 90 milyar dolar artış gösterdi.

DAHA ÖNCE S&P 500'E KABUL EDİLMEMİŞTİ

Daha önce, eylül ayında S&P 500’e giriş yapmak için başvuran ancak kabul edilmeyen Tesla bu kez hedefine ulaştı ve endekse kabul edildi ve 21 Aralık’tan itibaren de işlem görmeye başlayacak.

Californiya merkezli Tesla, 400 milyar doları aşan piyasa değeriyle bu endekse giriş yapan en hacimli firma konumuna sahip olacak.

Bilançolarında çoğunlukla zarar olan Tesla, son dört çeyrekte kâr açıklamayı başararak S&P 500’e kabul edildi.

Öte yandan Tesla her ne kadar en değerli otomobil firması konumuna gelmiş olsa da rakibi olan otomobil devlerine kıyasla çok daha az otomobil üretip teslim ediyor.

Firmanın Amerika’nın yanı sıra Çin'de de bir fabrikası var.

Elon Musk'ın serveti 15 milyar dolar arttı ile ilgili etiketler Tesla elon musk spacex S&P 500
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.